2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ötletes és főként hasznos lehet

Főoldal>Közélet>Ötletes és főként hasznos lehet
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. június 02. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Körbekerítteti az önkormányzat a kerületi szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényeit. Az első hallásra ugyan furcsának tűnő munkálatok nagyon is hasznosak lehetnek a tisztább és rendezettebb környezet megtartása érdekében.

Az utóbbi időben a kerületben egyre gyakrabban lehetett látni a szelektív hulladékgyűjtő szigeteknél kukákat felborító embereket. Az ismeretlen személyek ezt rendszerint vélhetően azért tették, mert a kiszedett hulladékot értékesítették. Ez több okból is gondot jelent a kerületnek – mondta lapunknak Lipcsei Szabolcs, a polgármesteri hivatal zöldprogram irodájának vezetője. Egyrészt kiszóródik belőle a szemét, másrészt a „kukaborítgatók” ott is hagyják maguk után a törmeléket.

 

A szakember hangsúlyozta, a szelektív szigetek üzemeltetése, így a kukák elszállítása és környezetének tisztán tartása nem Kispest, hanem a főváros feladata. A problémával a kerület fel is kereste a főváros illetékes irodáját, de megnyugtató megoldással nem tudtak szolgálni, hiszen vannak olyan helyek, ahol ezek az esetek mindennaposak, arra pedig nincs kapacitás, hogy naponta takarítsák a környékét.

 

A probléma megoldására született az az ötlet, hogy fizikailag akadályozzák meg a boríthatóságot. Vagyis kerítsék körbe a kukákat úgy, hogy azokat ne lehessen oldalukra dönteni, de elszállításuk felülről megoldható maradjon. Lipcsei Szabolcs elmondta, ez nem is túl költséges, ám hasznos megoldás lehet a „kukaborítgatók” ellen.

 

Megtudtuk, a munkálatokat a Közpark Kft. munkatársai május végén kezdték, és néhány hét alatt végeznek is 13 sziget körbekerítésével. A mostani akcióba azokat a helyszíneket jelölték ki, ahol a lakossági bejelentések és a hivatal tapasztalatai alapján is a legtöbb hasonló eset fordult elő az utóbbi időben.

 

A szelektív hulladékgyűjtés 2003 decemberében indult el a kerületben. Az elmúlt évek során a szigetek folyamatosan gyarapodtak, mostanra már 40-re nőtt a számuk Kispesten.  

 

3 Hozzászólás
1.rejtjel2011. június 02., csütörtök 09:20:22
Kevesebb lenne a szemét a kukák mellett, ha nem egy icipici lyukon át kellene berakosgatni a hulladékot!
Látom, hogy sokan inkább melléteszik. Nem a hajléktalanok felelősek a szelektív hulladékgyűjtőknél kialakult rendetlenségért, hanem a rosszul kialakított kukák.
A pénzből ezt a problémát kellene orvosolni, nem kerítést építeni!
Másfelől, én nem sajnálom a hajléktalanoktól azt a pár üveget, amit kiszednek. Ha nagyobb lenne a lyuk a szemetesen, nem borogatnák fel a kukákat, nem lenne a nagy zaj. Mindenki jól járna.
2. proasm2011. június 02., csütörtök 09:58:58
Részben egyetértek, bár nem hiszem, hogy valaki mellé rakná a szemetet, csak mert nehéz berakni a lyukon (kivéve a papír esetét). De gyanítom, hogy nem magyar gyártásúak a kukák, és más országokban ez ritkább probléma.
Az viszont érdekes, miért a kerület pénzéből oldjuk meg a problémát. Még akkor is, ha (pl. lakótelepeken) a szelektív jelenlétével ténylegesen költséget lehet megspórolni, mert kevesebb kuka ürítéséért kell fizetni, ha sokan használják a szelektívet.
3.rejtjel2011. augusztus 01., hétfő 14:57:55
Elkészültek a védőkorlátok, gondolom nem kevés pénzért. A kukákat viszont nem teszik vissza bele a szemét elszállítása után, hanem mellette hagyják. Ezt most konkrétan a Városháza melletti étterem mögötti szigetnél láttam. Így nem sok értelme volt a drága korlátnak....
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.