2019. január 23., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Óvodai játékokra nem, kommunikációra van plusz pénz

Főoldal>Közérdekű>Óvodai játékokra nem, kommunikációra van plusz pénz
 
Írta: Szerk.
2018. március 13. 11:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sajnálta azt az egy-egy millió forintos támogatást az óvodáktól és bölcsődéktől a baloldali városvezetés, amelyet a Fidesz-KDNP frakció javasolt az idei költségvetésből. Helyette csaknem 20 millióval többet, közel 150 millió forintot költenek kommunikációra, vagyis arra, hogy a rózsaszín pátosz megmaradhasson Gajda Péter (MSZP) polgármester körül. Sőt, ahogyan a városvezető jelezte, ez az összeg a kampányidőszakra tekintettel tovább emelkedhet. Eközben a nevelési intézmények legtöbbjében a szülők és alapítványok veszik a játékokat.

Plusz egy-egy millió forintot javasolt az idei költségvetésből valamennyi óvodának és bölcsődének dologi kiadásra, vagyis játékok, játékszerek vásárlására a kispesti Fidesz-KDNP frakció. A javaslatot leszavazta a baloldali többségű képviselő-testület, miközben megszavazta a kommunikációra fordított, a különböző sorokon fellelhető közel 150 millió forintot. Sőt, akinek nem lenne elég a mindenhonnan az arcunkba vigyorgó polgármesterből, megtudtuk: ez az összeg az újságjuk oldalainak számával növekedhet a kampányidőszakban. És persze ott vannak azok a „rejtett” kiadások – például a kommunikációval foglalkozó munkatársak bére stb.- amelyek nincsenek is külön soron nevesítve a költségvetésben. Gajdáék nagyon sok pénzt költenek arra a kerület költségvetéséből, hogy az újságokban, tévében és a közintézmények előtt található táblákon szerepeljenek, fenntartsák a rózsaszín pátoszt.

A Mese-Vár Óvoda Nádasdy utcai telephelyén az udvart kellene felújítani

 

Eközben az önkormányzat fenntartásában lévő nevelési intézményekben előfordul, hogy az alapvető karbantartási feladatokat sem látja el a Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő vezette VAMÜSZ, azaz önkormányzati vagyonkezelő.

A Gyöngyszem Bölcsődében például wc deszka sem volt a kicsik illemhelyén

 

Lapunk is beszámolt például azokról az esetekről, amikor egy-egy bölcsődében, óvodában nem működik megfelelően a világítás, a mellékhelyiség. De talán a legemlékezetesebb eset az a bölcsőde, amelyben nem volt wc deszka a picik illemhelyein. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok (Fidesz-KDNP) az intézmények bejárása után Gajda Péternek beadott javaslatcsomagjában bemutatta: nem egy helyen siralmas állapotban vannak az óvodák, bölcsődék. Egyben kérte a baloldali városvezetést, az újabb egy milliárd forint hitelt teljes egészében a bölcsődék és óvodák rendbetételére fordítsák. A fotókkal ellátott javaslatcsomagot IDE kattintva megtekinthetik.
Az intézmények legtöbbjében arról panaszkodtak, nincsenek a gyerekeknek megfelelő játékaik. Van olyan udvar, ahol a burkolat balesetveszélyes, és van olyan, ahol csak kevés játék várja a piciket. Sok helyen a szülők adják össze a pénzt játékokra, vagy fognak össze és teszik rendbe az udvart. Ezért kezdeményeztük, hogy az önkormányzat az idei költségvetésben adjon 1-1 millió forint plusz forrást az intézményeknek, de sajnos a baloldal ezt leszavazta. Sajnálom, hiszen a gyerekeknek kedveztünk volna ezzel a döntéssel, miközben forrás van, hiszen ahogy Gajda Péter kifejtette a testületi ülésen, a kommunikációs költség további emelkedése várható - mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

 

Leszavazott támogatások

A Fidesz-KDNP frakció egyébként több javaslatot is tett az idei költségvetés tárgyalásakor, amelyeket a baloldali városvezetés egytől-egyig leszavazott. Egyebek mellett kérték, hogy támogassák a hajléktalan embereket ellátó, őket a munka világába visszavezető Misszió Alapítványt és a kispesti fogyatékossággal élőket támogató Gyöngyszemek Alapítványt 2-2 millió forinttal, de a hivatali dolgozóknak sem adták meg a kért béremelést.  

 

Nyitókép: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.