2020. április 03., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rövidesen elkészül a wekerlei kispiac

Főoldal>Közérdekű>Rövidesen elkészül a wekerlei kispiac
 
Írta: Szerk.
2019. július 17. 13:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Főváros 110 millió forintos támogatásával újult meg a terület Egy új, kétszárnyas épületet, közösségi helyiséget, fedett vásárlóteret is magába foglal majd a főváros 110 millió forintos támogatásának köszönhetően megújuló wekerlei kispiac, amely hamarosan ismét fogadja a vásárlókat.

Továbbra is javában zajlanak a munkálatok a Fővárosi Önkormányzat 110 millió forintos támogatásának köszönhetően megújuló wekerlei kispiacon. Az új létesítményben információink szerint már csak kisebb munkálatok vannak hátra. A kétszárnyú épület a Nádasdy utca és a Gutenberg körút oldalán húzódik majd, a terület a Pannónia út felé nyitott, éjszaka kerítéssel és kamerával védett lesz. Az új piacon lesz wifi-hálózat, kerékpártárolók, szelektív hulladékgyűjtők és a megújuló energiaforrások használatára is hangsúlyt fektetnek. Parkolni továbbra is a Gutenberg körúton lehet majd. A Pannónia úti szakasz füves terület lesz, az út mentén visszapótolják a korábbi oszlopos fasort, és néhány dézsás növényt is kihelyeznek. A kereskedelmi egységek mellett egy 32 négyzetméteres közösségi helyiséget is magába foglal a piac, egy 35 négyzetméteres zárt udvarral. A felújítás ideje alatt üzemelt a piac, csak részlegesen zárták le. A használatbavételi engedélyezés és az utolsó pavilonok lebontása idejére viszont – hozzávetőleg egy hónapra – teljesen bezár.

 

Egyébként ez a fejlesztés sem valósulhatott volna meg, ha az a baloldali városvezetésen és Gajda Péter (MSZP) polgármesteren múlik, hiszen ők nem is pályáztak volna a főváros TÉR_KÖZ pályázatán. Ezt csak a Fidesz-KDNP frakció nyomására tették meg.

 

Mint ismert, az előző önkormányzati ciklusban Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester készíttette el a piac felújításának terveit, ezt alapul véve, de átalakítva adta be végül az önkormányzat a pályázatot.

 

– Örülök, hogy végül sikerült elérnünk azt, hogy beadja a baloldali városvezetés ezt a pályázatot, hiszen így egy újabb jelentős fejlesztés kezdődhetett meg a kerületben külső forrás segítségével. Külön köszönöm a kereskedők és a vásárlók türelmét – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki hozzátette: továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Kossuth téri piac is mihamarabb megújulhasson.

 

A Kossuth téri piac rendbetételét halogatják

Sajnos a Dél-Pest legnagyobbjának számító Kossuth téri piacnak nincs ilyen szerencséje, ugyanis annak felújítására idén is pályázhatott volna a baloldali többségű önkormányzat, de azt átfogó, naprakész tervekkel lehetett volna megtenni, amellyel – információink és az eddig látottak alapján – nem rendelkezik a városvezetés. Korábban egy 2013- as tervet kaptak elő, igaz, később azt elismerték, hogy annak például a költségterve elavult, frissíteni kell. Persze az sem mellékes, hogy a terveket nem támogatták a kereskedők sem, szerintük használhatatlan, egy fotelben megálmodott közepes tanulmány. Holott a piac esik szét, töredezett beton, balesetveszélyes lépcsők várják a vásárlókat. Pedig 2010 óta csaknem 190 millió forint nyereséget termelt az önkormányzat vagyonkezelő cégének a Kossuth téri piac…

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.