2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sándor György nem élvez, inkább élveztet

Főoldal>Kultúra>Sándor György nem élvez, inkább élveztet
 
Írta: Szerk.
2015. november 25. 13:36
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Sándor György “humoralistát” senkinek sem kell bemutatni. Sikeresen alakította a televíziós kabaré kifejezésrendszerét. Publikált többek között az Új Magyarország és a Magyar Nemzet napilapokban. De vajon ő hogyan éli meg a sikert?

– Emlékszik még erre az első önálló estjére?

 

– 1965-ben volt az Egyetemi Színpadon, “Emlékszem még a nagymamára” címmel. Egy kis részletet adtam elő J. K. J. Három Ember kerékpáron c. művéből. Sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor eljutottam ahhoz a mondathoz, hogy “ A német ember szereti a természetet”. Mivel eléggé rossz a légzéstechnikám, elfogyott a levegőm és tartom egy pillanatnyi szünetet, majd folytattam: “rendezni”. Ez volt a legelső nevetés, de én teljesen komoly maradtam. Utána már tudtam ilyeneket írni, hogy: “a nagymamám urasági cseléd volt… Nálunk”.

 

– Hogyan éli meg a közönség reakcióját? Élvezi?

 

– Én inkább élveztetek. Az sajnos kevés, hogy mi jól érezzük magunkat a színpadon. Az igazán nagy tudomány, ha az emberekben egyéniséget és bizsergést váltasz ki, szabadítasz fel. Naponta többször imádkozom az Úristenhez, hogy adjon erőt ahhoz, hogy teljességében be tudjam engedni Őt a szívembe. Azt érzem, hogy ha Isten teljes egészében a szívemben lenne, akkor talán még ennél is többre lennék képes.

 

– Szakmáján belül mindent elért amit csak lehet. Mire vágyik még?

 

– Mindent? Azért ez egy kicsit túlzás. Szeretném, ha az újabb generációkat is meg tudnám nyerni magamnak. Sokuknak fontos az, hogy milyen a hajuk vagy a ruhájuk, de szerintem ez nem számít. Mindenkinek van egy jobbik énje is, és különben is szép az élet, mindennek ellenére!

 

Kérem tekintse meg galériánkat Sándor György Kispesti előadásáról

 

 

A rendezvény a Szerencsejáték Service Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatásával valósult meg.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.