2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Siker: mégsem mond le Kispest a Jézus Szíve templom környezetrendezéséről

Főoldal>Közélet>Siker: mégsem mond le Kispest a Jézus Szíve templom környezetrendezéséről
 
Írta: Szerk.
2014. december 23. 10:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bár előző alkalommal még lemondott volna egy húszmilliós támogatásról a kerület, most – a kormánypárti képviselők és az egyház képviselőinek érvelésére, és némi költségcsökkentésnek köszönhetően – mégis zöld utat kapott a kertvárosi Jézus Szíve templom környezetének rendezése. Emellett két óvoda összevonásáról, illetve a Misszió alapítvány támogatásáról is döntöttek a képviselők.

Siker koronázta az összefogást, amellyel megmentették a Jézus Szíve plébánia akadálymentesítését, a bejárat előtti közterület és a templomkert rendezését célzó projektet. Megmentésére azért volt szükség, mert Gajda Péter MSZP-s polgármester korábban azt szorgalmazta, a kerület mondjon le a fővárosi önkormányzattól pályázaton nyert húszmillió forintról és a környéken élők szűkebb környezetének rendezéséről egy pármilliós költségtúllépés miatt. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Dódity Gabriella akkor határozottan kiállt a fejlesztés mellett, szerinte hiba lett volna veszni hagyni a fővárostól elnyert forrást. Az egyház képviselői és az önkormányzat szakirodái végül elfogadták a projekt bizonyos részeinek elhagyását a költségek lejjebb szorítása érdekében, így a képviselő testület most már támogatta a szerződés megkötését.

 

Összevonná a Napraforgó és a Mézeskalács óvodákat az önkormányzat, ennek előkészítéséről határoztak. Az átszervezéstől – a gyermeklétszám és a csoportok számának csökkentése nélkül – költségcsökkenést várnak, kérdés viszont, hogy ez jár-e elbocsájtással?

 

A közelmúltban megnyílt, a Kispesti Központi Református Egyházközség fenntartásában működő Szőlőskert óvoda a későbbiekben bővítést hajtana végre, amely a jelenlegi egyházi épületben nem megoldható. Az egyház kérelmére a testület zöld utat adott a költözés előkészítésére az Esze Tamás utcai Nevelési Tanácsadó önkormányzati tulajdonú épületébe, amely korábban óvoda volt. A Nevelési Tanácsadó számára új helyet kereshetnek.

 

Százezer forint önkormányzati támogatásban részesül a Misszió Alapítvány. A karitatív és szociális feladatokat ellátó szervezet számára Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) magasabb támogatást javasolt, azonban ezt a baloldali többség nem fogadta el.

 

Politikai nyilatkozatról is döntött a többség, amelyben a napi 13,6 forintos kiadást jelentő M0-ás autóút és az autópályák fővárosi bevezető szakaszainak jövő évi fizetőssé tételét ellenzik.

 

1 Hozzászólás
1.Zsoka2014. december 23., kedd 11:10:09
Örülök a pozítiv döntésnek. Zsoka.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.