2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sokáig halogatták, végre felújítják az Egészségügyi Intézetet Gajdáék

Főoldal>Közélet>Sokáig halogatták, végre felújítják az Egészségügyi Intézetet Gajdáék
 
Írta: Szerk.
2019. június 11. 11:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött az Egészségügyi Intézet várva várt felújítása. Bár a baloldali városvezetés a tavalyi évre ígérte a fejlesztést, végül idén, a kampányévben nekiállnak. Igaz, költhetne a kerület többet is a szakrendelő felújítására, ha nem puskázzák el Gajda Péterék (MSZP) a lehetőséget, hogy külső forrást szerezzenek. A kormány által útjára indított Egészséges Budapest Program fejlesztési forrásigény felmérésekor ugyanis azt jelezték, az épület hőszigeteléséhez, a fűtési rendszer korszerűsítéséhez és a földszinti rész felújításához az önkormányzat biztosítja a forrást, vagyis ebből az olvasható ki, hogy nincs szükség kormányzati támogatásra.

Megkezdődött a Kispesti Egészségügyi Intézet felújítása, hamarosan végre a földszinti aula, a betegfogadó rész is méltó körülmények között fogadja majd a betegeket. Göröngyös út vezetett idáig, hiszen a fejlesztést már a tavalyi évre ígérte a baloldali városvezetés, a munkálatok azonban mégsem kezdődtek meg. Az idei költségvetésben is szerepelt az intézmény felújítása, erre 160 millió forintot különítettek eredetileg, de a módosított költségvetésben már 224 millió forint szerepel erre a célra, plusz 22,5 millió forint fejlesztésre, amelynek köszönhetően a röntgenberendezést digitalizálni tudják. Ez volt ugyanis – egyebek mellett – a Fidesz-KDNP frakció módosító javaslata, amelyet februárban leszavaztak a baloldali városvezetők, csakúgy, mint az Egészségügyi Intézet alapellátásának megemelését is, végül ez is bekerült a módosított költségvetésbe, a Berzsenyi utca felnőttorvosi rendelő felújításával együtt.

 

Elpuskázták Gajdáék a lehetőséget

Persze költhetett volna a kerület többet is az Egészségügyi Intézet fejlesztésére is, ha Gajda Péterék (MSZP) tavaly nem puskázzák el a lehetőséget, hogy külső forrást kapjon Kispest is. A fővárosi kerületek szakrendelőinek felújítására ugyanis 35 milliárd forintot biztosít a kormány. A támogatási összegek megítélése előtt a fejlesztési igényeket kérdőívben mérte fel a minisztérium megbízásából az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Kispest a kitöltött táblázatban feltüntette ugyan az Egészségügyi Intézet földszinti betegirányító részének felújításának, illetve az épület külső homlokzati felújításának, szigetelésének, valamint a fűtési rendszer korszerűsítésének mintegy 205 millió forintos igényét, ám ugyanabban a táblázatban azt is jelezték, erre az önkormányzat biztosítja a forrást, amelyből tulajdonképpen az olvasható ki, hogy a Kispesti Egészségügyi Intézmény esetében a kormányzat támogatására nincs szükség.

 

– Természetesen, mint mindent kerületi fejlesztésnek, ennek is nagyon örülünk. Ugyanakkor, ha megnézzük, hogy a budapesti kerületek szinte kivétel nélkül mennyi támogatást igényeltek és kaptak, a városvezetés alkalmatlanságát jelzi, ami történt. Mindez megkérdőjelezi Gajda szavainak hitelességét is, hiszen folyamatosan azzal támadják a kormányt, „nem segít Kispestnek” – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki mindezek ellenére még igyekezett Gajdáék „hibáján” javítani, de sajnos a forrásokat addigra már elosztották azok között a kerületek között, akik igényelték. – Ha velem, mint fejlesztéspolitikai tanácsnokkal egyeztettek volna, vagy megmutatják az igényfelmérő táblázatot, tudtam volna korrigálni a hibát, ám a baloldali városvezetés engem nem tájékoztatott.

 

 

A többi kerület élt a lehetőséggel

A szomszédos XVIII. kerület 303 millió, Kőbánya 780 millió, míg Csepel 1,7 milliárd forintot fordíthat a szakrendelő felújítására, míg a XX. kerületben szintén mintegy 2 milliárd forintból újul meg a rendelő. De az ellenzéki XIII. kerületet 58 millió, a XIV. kerületet 511 millió, míg a XV. kerületet 385 millió, míg a XX. kerületet 2,5 milliárd forinttal támogatja a kormány.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.