2020. július 10., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sokáig halogatták, végre felújítják az Egészségügyi Intézetet Gajdáék

Főoldal>Közélet>Sokáig halogatták, végre felújítják az Egészségügyi Intézetet Gajdáék
 
Írta: Szerk.
2019. június 11. 11:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött az Egészségügyi Intézet várva várt felújítása. Bár a baloldali városvezetés a tavalyi évre ígérte a fejlesztést, végül idén, a kampányévben nekiállnak. Igaz, költhetne a kerület többet is a szakrendelő felújítására, ha nem puskázzák el Gajda Péterék (MSZP) a lehetőséget, hogy külső forrást szerezzenek. A kormány által útjára indított Egészséges Budapest Program fejlesztési forrásigény felmérésekor ugyanis azt jelezték, az épület hőszigeteléséhez, a fűtési rendszer korszerűsítéséhez és a földszinti rész felújításához az önkormányzat biztosítja a forrást, vagyis ebből az olvasható ki, hogy nincs szükség kormányzati támogatásra.

Megkezdődött a Kispesti Egészségügyi Intézet felújítása, hamarosan végre a földszinti aula, a betegfogadó rész is méltó körülmények között fogadja majd a betegeket. Göröngyös út vezetett idáig, hiszen a fejlesztést már a tavalyi évre ígérte a baloldali városvezetés, a munkálatok azonban mégsem kezdődtek meg. Az idei költségvetésben is szerepelt az intézmény felújítása, erre 160 millió forintot különítettek eredetileg, de a módosított költségvetésben már 224 millió forint szerepel erre a célra, plusz 22,5 millió forint fejlesztésre, amelynek köszönhetően a röntgenberendezést digitalizálni tudják. Ez volt ugyanis – egyebek mellett – a Fidesz-KDNP frakció módosító javaslata, amelyet februárban leszavaztak a baloldali városvezetők, csakúgy, mint az Egészségügyi Intézet alapellátásának megemelését is, végül ez is bekerült a módosított költségvetésbe, a Berzsenyi utca felnőttorvosi rendelő felújításával együtt.

 

Elpuskázták Gajdáék a lehetőséget

Persze költhetett volna a kerület többet is az Egészségügyi Intézet fejlesztésére is, ha Gajda Péterék (MSZP) tavaly nem puskázzák el a lehetőséget, hogy külső forrást kapjon Kispest is. A fővárosi kerületek szakrendelőinek felújítására ugyanis 35 milliárd forintot biztosít a kormány. A támogatási összegek megítélése előtt a fejlesztési igényeket kérdőívben mérte fel a minisztérium megbízásából az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Kispest a kitöltött táblázatban feltüntette ugyan az Egészségügyi Intézet földszinti betegirányító részének felújításának, illetve az épület külső homlokzati felújításának, szigetelésének, valamint a fűtési rendszer korszerűsítésének mintegy 205 millió forintos igényét, ám ugyanabban a táblázatban azt is jelezték, erre az önkormányzat biztosítja a forrást, amelyből tulajdonképpen az olvasható ki, hogy a Kispesti Egészségügyi Intézmény esetében a kormányzat támogatására nincs szükség.

 

– Természetesen, mint mindent kerületi fejlesztésnek, ennek is nagyon örülünk. Ugyanakkor, ha megnézzük, hogy a budapesti kerületek szinte kivétel nélkül mennyi támogatást igényeltek és kaptak, a városvezetés alkalmatlanságát jelzi, ami történt. Mindez megkérdőjelezi Gajda szavainak hitelességét is, hiszen folyamatosan azzal támadják a kormányt, „nem segít Kispestnek” – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki mindezek ellenére még igyekezett Gajdáék „hibáján” javítani, de sajnos a forrásokat addigra már elosztották azok között a kerületek között, akik igényelték. – Ha velem, mint fejlesztéspolitikai tanácsnokkal egyeztettek volna, vagy megmutatják az igényfelmérő táblázatot, tudtam volna korrigálni a hibát, ám a baloldali városvezetés engem nem tájékoztatott.

 

 

A többi kerület élt a lehetőséggel

A szomszédos XVIII. kerület 303 millió, Kőbánya 780 millió, míg Csepel 1,7 milliárd forintot fordíthat a szakrendelő felújítására, míg a XX. kerületben szintén mintegy 2 milliárd forintból újul meg a rendelő. De az ellenzéki XIII. kerületet 58 millió, a XIV. kerületet 511 millió, míg a XV. kerületet 385 millió, míg a XX. kerületet 2,5 milliárd forinttal támogatja a kormány.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.