2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sportpark épül a Csokonai utcában

Főoldal>Közülünk>Sportpark épül a Csokonai utcában
 
Írta: Szerk.
2018. március 23. 12:23
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Zöld utat kapott a Csokonai utcai lakótelepre tervezett szabadtéri sportpark építése. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával létrejövő új közösségi tér közel 15 szabadtéri sporteszközzel szolgálja majd a sportolásra vágyó kispestieket.

Jó hír a lakótelepen élőknek, hogy kormányzati forrásból hamarosan 13×16 méteres sportpark létesül a Vass Lajos Általános Iskola szomszédságában, az Eszterlánc Bölcsőde előtti részen. A gumi alapzatú sportparkba maximum 10-15 tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas sporteszközt építenek be. A sportparkban kialakításra kerülő fitnesz eszközöket a 10-14 éves korosztály is használhatja, tehát alkalmasak lesznek az általános iskolai testnevelési foglalkozások keretein belüli sportolásra, illetve a tanórán kívüli délutáni sportfoglalkozások megtartására a felső tagozatosok számára egyaránt.

- A kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzésre és a betegségek megelőzésére, elég csak az egészséges menza programra vagy a mindennapos testnevelésre gondolnunk. Egészségünk megőrzésének legjobb módja a rendszeres testmozgás, amelynek feltételeit a kormány szeretné a lakosság lehető legszélesebb körében elérhetővé tenni, ezért indította el a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programot, amelynek keretében a lehető legtöbb közterületen a kispestihez hasonló közösségi sportpark kialakítását támogatja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – mondta lapunknak dr. György István kormánymegbízott.

 

A tervek szerint 10-15  egyebek mellett tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre alkalmas sporteszközt építenek be

 

Már korábban is felmerült egy sportpark létesítésének ötlete, akkor a Vak Bottyán utca és Víztorony utca közötti erdősáv megújítása kapcsán került szóba, hogy ott egy szabadidő-és sportpark létesüljön, de a pályázaton csak önkormányzati területtel lehetett indulni. Így esett a választás a Csokonai utcai területre. De az említett erdősáv megújításán is dolgoznak, a Pilisi Parkerdő jelenleg készíti az első terveket.

- Dr. György István kormánymegbízottal kezdeményeztük a Pilisi Parkerdőnél, hogy újuljon meg az erdőrész, amelyet jelen pillanatban hajléktalanok lakják, szemetes és koszos. Szeretnénk pihenésre, sportolásra alkalmas területté varázsolni. Meg is történt már az első egyeztetés a városvezetéssel közösen, ahol a Pilisi Parkerdő ígéretet tett az együttműködésre, és már készülnek is az első tervek – mondta lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki Vidra Zoltánnal, az önkormányzat sportbizottságának tagjával közösen kikérte a lakók véleményét is. A javaslatok között legtöbben játszóteret, futókört, szabadtéri fitnesz eszközöket és kutyafuttatót jelöltek meg, így ezeket tolmácsolni fogják a Pilisi Parkerdő felé. A szervezet a találkozón elmondta, a terület akácosa több mint 70 éves, amelyet már kétszer ki kellett volna termelni, de a közelben lévő házakra való tekintettel a zöld felület megtartása mellett döntöttek. Ugyanakkor a terület megújításával az elöregedett fákat mindenképp újakra kell cserélni, amely szakmailag az új park kialakítása nélkül is indokolt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.