2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Számíthatnak rám a kispestiek!”

Főoldal>Közélet>„Számíthatnak rám a kispestiek!”
 
Írta: Szerk.
2022. május 18. 10:32
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Noha Kispestet és Pesterzsébetet ősidők óta baloldali bástyaként tartják számon, a két kerület közös, 16-os számú választókerületében minden korábbinál többen, közel 21 ezren támogatták szavazatukkal a Fidesz-KDNP jelöltjét, Földesi Gyulát az országgyűlési választáson. A kormánypárti politikus, aki csak egy hajszállal maradt le a győzelemről, végül – listás mandátummal – bekerült az Országgyűlésbe, ahol ígérete szerint szívvel-lélekkel képviseli majd a kispestiek és pesterzsébetiek érdekeit.

A szavazók több mint 42 százaléka adta le önre a voksát a választókerületben. Hogyan értékeli ezt az eredményt?

Hálás szívvel mondok köszönetet mindazoknak, akik megtiszteltek szavazatukkal, annál is inkább, mivel elmondható, hogy Wekerletelepen, Kispesten és Pesterzsébeten is minden eddiginél többen támogatták a Fidesz-KDNP-t. Azt ígérem a két kerületben élőknek, hogy szívvel-lélekkel képviselem érdekeiket a magyar országgyűlés tagjaként, miközben tevékeny részese leszek a helyi közéletnek is. Tennivaló lesz bőven.

 

Hogy látja, Kispestnek milyen területeken lehet s kell leginkább fejlődnie?

Kispest korábbi baloldali országgyűlési képviselői nem vállaltak tevékeny részt a kerület fejlesztésében; az utóbbi időben megvalósított fejlesztések nagy többségét kormányzati források tették lehetővé. A Dódity Gabriella vezette kispesti Fidesz-KDNP-frakcióval sokat lobbiztunk ezek érdekében, így például a Kispesti Egészségügyi Intézet által kapott tekintélyes, közel 1 milliárd forintos kormányzati támogatásért is, amit az Egészséges Budapest Program forrásaiból kapott a kerület az egészségügyi ellátórendszerének fejlesztésére. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne még bőven tennivaló: az utak és járdák még mindig borzasztó állapotban vannak és a közbiztonságon is lehetne még javítani. Több figyelmet érdemelne a csodálatos Wekerletelep is, aminek fejlesztésében az önkormányzatnak is partnernek kell lennie, együttműködve a kormányzattal. Hogy partnerként is tekintsünk rá, ahhoz az kell, hogy végérvényesen leszámoljanak a korrupciógyanús ügyekkel.

 

Ejtsünk néhány szót a kormánypártok választási győzelméről is. Mik voltak az elsöprő sikerük legfontosabb összetevői?

Az eredmények alapján elmondhatjuk, hogy a választópolgárok értékelték a kormány elmúlt 12 évben végzett tevékenységét, tudva azt, hogy nem a levegőbe beszélünk, hiszen amit ígértünk, azt meg is valósítottuk: visszaadtuk idős honfitársainknak a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, személyi jövedelemadó-mentességet vezettünk be a 25 éven aluli fiatalok számára, a gyermeket nevelő szülőknek pedig visszafizettük a 2021-ben befizetett szja-t. A magyar emberek látják, hogy a kormány az ő érdeküket szolgálja és nem a brüsszeli bürokratákét. A magyar emberek ugyanakkor a békére és a biztonságra is szavaztak, világossá téve, hogy nem akarnak belesodródni az orosz-ukrán háborúba, ahogy azt sem akarják, hogy Brüsszel velük fizettesse meg az elhúzódó fegyveres konfliktus árát. A kormány garantálja – pártállástól függetlenül – a magyar emberek biztonságát és érdekeit.

 

Mire számíthatnak az emberek a kormánytól?

Abban egészen biztosak lehet mindenki, hogy nem készülünk megszorításokra, hiszen mi nem a baloldali kormányok logikájával gondolkodunk. Ahogy az előbb is említettem és amit az elmúlt 12 év is bizonyít, számunkra a magyar emberek érdeke a legfontosabb, ezért minden döntésünket úgy hozzuk meg, hogy azzal az ő boldogulásukat szolgáljuk.

 

Lassan beköszönt a nyár. Hogyan és mivel tölti majd ezt az időszakot?

Feleségem korábban azt kérte tőlem, hogy miután véget ér a kampány, igyekezzek minél több időt vele és a két és fél éves kisfiúnkkal tölteni. Az elvárása jogos, igyekszem is megfelelni neki: tervezünk egy 1-2 hetes nyaralást, ami reményeink szerint nemcsak a feltöltődésre, hanem az elmúlt időszakban elmaradt programok bepótlására is lehetőséget ad majd, így például közös játékra, focizásra vagy éppen úszásra. Munka szempontjából is aktív időszakra számítok, hiszen készülünk a közelgő időközi önkormányzati választásokra, arról nem is beszélve, hogy rohamos léptekkel közeledik az Országgyűlés őszi ülésszaka is, amely kapcsán azt ígérhetem, keményen dolgozunk majd az ország további építésén, fejlesztésén. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.