2019. december 07., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Számonkérték Gajdát a szülők

Főoldal>Közélet>Számonkérték Gajdát a szülők
 
Írta: Szerk.
2017. július 10. 10:25
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Háborognak a szülők a Berzsenyi utcai vizes játszótér építése kapcsán, mert szerintük az erre fordított összeget az éppen a szomszédságában található Puskás Ferenc Általános Iskola balesetveszélyes udvarának a felújítására kellett volna költenie az önkormányzatnak. Ezt Gajda Péter évekig csak ígérgette a szülőknek, mégsem lépett semmit, csak jól ismert vigyorát elővéve fotózkodott egyet az iskola udvarán a kampányban sebtében átadott műfüves focipályán.

Igazán látványos szabadidőparknak ígérkezik az a modern vizes játszótér, amely a Berzsenyi utcában a kispesti gyermekek nagy örömére épül. A szülők egy része viszont már nem ennyire boldog, sokkal inkább aggódik a gyermeke testi épségéért, és háborog azon, hogy Gajda Péter évekig csak ígérgette a szomszédos Puskás iskola udvarának felújítását.

 

forrás:kispest.hu

 

„EZ NEM LEHET IGAZ! És az iskola udvara, ami veszélyes?!! 4 éve ígérgetnek! Több levélben megígérték, személyesen is megígérték, köztük Polgármester Úr is! Gyerekek sérültek meg az udvaron, többen is! Kaptunk egy műfüves pályát, az udvar többi részén maradt a töredezett beton! És aki nem focizik? Nem értem miért veszik semmibe a történteket és az ottani gyerekeket? 180 milliót költenek annak az iskolának a szomszédságában játszótérre, ahol a gyerekeink megsérülnek! Soha senkinek nincs felelőssége az ígéretek betartására?...” – fakadt ki egy anyuka az egyik kerületi lap Facebook posztja alatt, ahol többen is egyetértettekvele.

_____________________________________________________________________________________________

 

Egy szülő Gajdának: „Bezzeg fotózkodni ki lehetett jönni a műfüves pálya átadásánál! Azokkal a gyerekekkel kellett volna képet készíteni, akiknek balesetük volt, azzal a lánnyal, aki elesett, és kitört a foga!”

_____________________________________________________________________________________________

 

Mint azt lapunk is megírta, évek óta balesetveszélyes az iskola udvarán a feltöredezett burkolat.  Néhány évvel ezelőtt egy kislány elesett és kitört a foga. Idén tavasszal pedig a fagyökerekben egy ötödikes gyermek esett el, akinek eltörött a karja. Szomorú, hogy bár Gajda Péter (MSZP) polgármester a 2014-es polgármesteri kampányban maga is látta, milyen állapotban van az udvar, de az önkormányzat az ígérgetéseken kívül nem tett semmit. Pedig jelzés érkezett bőven, mind a szülők, mind az előző tankerületi igazgató is felhívta a polgármester figyelmét, hogy lépni kell, mert balesetveszélyes az udvar. Hiába. Gajda Péter kibekkelte ezt az időszakot ígérgetésekkel, hiszen idén januárban az állam átvette az iskolák működtetését is az önkormányzatoktól, így a probléma megoldása több más súlyos esettel egyetemben a KLIK-re vár.

 

 

Helyette építenek egy vizes játszóteret, amely ugyan őszre készül el, vagyis idén a gyerekek már nem igazán használhatják majd, de legalább szép lesz. A szánkódombot ugyanis gumiburkolattal fedik le, egyik oldalán folyókarendszer épül, amelyen különböző kisméretű vízművek helyezkednek majd el: gátak, vízemelő spirál, zsilipek. A domb túloldalán egy kalózhajót imitáló kombinált játszószer, a domb tetején világítótorony és a kék színű gumiburkolatból kirajzolódó delfinek adják meg a tengeri történet alapját. Természetesen mi is örvendünk annak, hogy fejlődik kerület, ám a júniusi testületi ülésen több önkormányzati képviselő is megjegyezte, hogy annyira rossz állapotban vannak a köznevelési intézmények, óvodák, bölcsődék, hogy rangsorolni kellett volna az elvégezendő feladatokat. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.