2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Százmilliós piacfejlesztés Wekerlén

Főoldal>Közérdekű>Százmilliós piacfejlesztés Wekerlén
 
Írta: Szerk.
2017. május 09. 10:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Száztíz milliót ad a Fővárosi Önkormányzat Kispestnek a wekerlei kispiac felújítására és fejlesztésére, miután a közgyűlés támogatta kerületünk egyik beadott pályázatát – meglepő módon éppen azt, amit Gajda Péter polgármester be sem adott volna, de a kerületi Fidesz-KDNP nyomására mégis megpályázták. A fővárosi támogatásból új, a telep arculatába illeszkedő épületek épülhetnek a meglévő lerobbant bódék helyére, és új közösségi funkciókat is kaphat a terület.

Három fejlesztésre pályázott Kispest önkormányzata tavaly év végén a Fővárosi Önkormányzat újabb Tér_Köz pályázatán. Emlékezetes, Gajda Péter polgármester eredetileg csak két pályázat beadását javasolta decemberben: a kertvárosi Temesvár utca 117. szám alatti ingatlan felújítására, illetve az Eötvös utcai volt Kresz park megújítására. Ekkor a kispesti Fidesz-KDNP frakció nyomására nyújtotta be a szinte már kész wekerlei pályázatot is a kerület.

 

– A Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat 110 millió forinttal támogatja a wekerlei kispiac fejlesztését. A terveken a civilek is sokat dolgoztak, a kereskedelem mellett számos innovatív közösségi funkciót álmodtak a területre – mondta Földesi Gyula, a Fidesz kispesti-pesterzsébeti választókerületi elnöke, és hangsúlyozta: örömteli, hogy a közös munka meghozta a gyümölcsét.

 

Ékes Gábor, a Wekerletelep önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) elmondta: a forrásból a tervek szerint telekhatárok rendezése, és teljesen új, a Wekerletelep arculatához illeszkedő épületegyüttes megépítése valósulhat meg. Egy régi adósságot rendezhetünk ezzel. Azokra a kritikákra, hogy a kerület több forrásra pályázott, mint amennyit végül nyert, hangsúlyozta, hogy ez általában így szokott történni, mivel a kerületek mindig jóval több forrásra pályáznak, mint amennyi a pályázati kiírásban rendelkezésre áll. – Erre számítani lehetett, de véleményem szerint nincs mit mérlegelni. A többletforrás előteremthető akár az eredeti tervek megvalósítására is, de úgy tudom, a főváros az ésszerű, pályázati előírásokba illeszthető módosításokra is nyitott – mondta lapunknak a képviselő.

 

A Kossuth téri piac mögötti tér rendezésére dr. György István, akkori főpolgármester-helyettes és munkatársa Dódity Gabriella közbenjárására nyet közel 250 milliót a kerület – ám a munkát csak 2016 végén, kisebb botrányok közepette kezdte meg az önkormányzat

 

Kispest az idei 110 millióval együtt az elmúlt négy évben közel 400 millió forintot nyert Tarlóséktól városrehabilitációra. 2013-14-ben dr. György István akkori főpolgármester-helyettes és munkatársa, Dódity Gabriella közbenjárására a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés közel 250 millió forintot szavazott meg a Kossuth téri piac környezetének rendezésére – ez a munka nemrég indult –, valamint 20 milliót a kertvárosi Jézus Szíve plébánia közösségi tereinek fejlesztésére és a környezet rendezésére.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.