2019. november 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szénmonoxid-érzékelőkkel házalnak a csalók

Főoldal>Közérdekű>Szénmonoxid-érzékelőkkel házalnak a csalók
 
Írta: Szerk.
2018. február 01. 19:57
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mára már minden eszközt megragadnak a csalók, hogy pénzhez jussanak. A régi módszereken túl újabb és újabb lehetőségeket keresnek, hogy megszerezzék áldozataik pénzét. Az utóbbi időben például a katasztrófavédelemre és szénmonoxid-érzékelőket forgalmazó cégekre hivatkozva csöngetnek be lakásokba.

A csalók többnyire egyedül élő, idős embereket keresnek fel, és győzik meg őket, hogy vásároljanak tőlük 30-50 ezer forintért szénmonoxid-érzékelőt, különben bírságra számíthatnak.

 

Fontos azonban tudni, hogy magánlakásokba nem kötelező ilyen készüléket felszerelni, így senkit nem bírságolnak meg ennek hiányában. A katasztrófavédelem ezzel együtt mindenkinek azt javasolja, hogy szerezzen be egy ilyen érzékelőt, az ugyanis életeket menthet. De a jobb minőségű szénmonoxid-érzékelő sem 30 ezer, hanem 10-12 ezer forintért beszerezhető.

 

A tűzoltók felhívják a figyelmet arra is, hogy a csalóknak valószínűleg nincs engedélyük a riasztók árusítására, így nem is biztos, hogy az eszközök megfelelően működnek. Ezért nagyon fontos, hogy csak ellenőrzött helyen, hatóságilag hitelesített eszközt vásároljunk!

 

A katasztrófavédelem honlapján elérhető azoknak az érzékelőknek a listája, amelyek megfelelő biztonságot nyújtanak. Ne vásároljanak szénmonoxid-érzékelőt házaló eladóktól!

 

http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/Megfelelo_CO-erzekelok_20170803.pdf

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.