2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szent Miklós püspök

Főoldal>Kultúra>Szent Miklós püspök
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 06. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megérkezett a Mikulás! A piros ruhás, ajándékot osztó jóságos bácsit mindannyian ismerjük, de vajon kiről mintázták személyét? Szent Miklós püspökről Tercsi Zoltán, a Wekerletelepi Munkás Szent József Plébánia plébánosa mesélt nekünk.

Az egyház december 6-án ünnepli Szent Miklós püspököt, aki az ókor, sőt, a mai nyugati kultúra egyik legjelentősebb szentjévé vált, főként a Mikulás napi ajándékozás révén. Sokszor nem is gondolunk rá, hogy kinek a példáját követjük és idézzük, amikor a gyermekeknek ajándékot adunk, jót teszünk velük. Szent Miklós Myra püspöke volt a 4. században, létezése nem csupán legenda. Élete történelmileg igazolható, a 325-ben tartott Niceai egyetemes zsinaton az ő aláírása is szerepel a többi püspök mellett.

Azok a történetek, melyek alakjához kapcsolódnak, lelkipásztori gondosságát mutatják, elkötelezettségét a rá bízottak, az elesetteken iránt. Egyik legismertebb történet életéből, mikor egy családon segített, ahol három lány élt, az apa pedig egyedül nevelte őket. Szent Miklós gondoskodott a gyermekekről, sőt, az ő támogatásával a korabeli szokásoknak megfelelően hozománnyal együtt tudtak férjhez menni.

 

Szent Miklós példája az egyetemes keresztény kötelezettséget tudatosítja bennünk. Amint Jézusnak életét eltöltötte az, hogy ő értünk jött a földre és odaadta értünk az életét, így kell nekünk is szolgálnunk egymást és észrevenni embertársaink nehéz helyzetét. Ennek apró jele az, amikor a gyermekeknek ajándékot adunk. Az ajándékban mindig az igazi szeretetnek kell megmutatkoznia, ne túlzásokba essünk, hanem olyat adjunk, aminek igazán tud örülni a gyermek és amivel jót teszünk neki, segítünk rajta.

Kép forrása : www.evangelikus.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.