2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szerethetőbb uszoda

Főoldal>Közülünk>Szerethetőbb uszoda
 
Írta: Pászti András
2013. március 09. 17:47
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tóth András már két éve a kerület sportéletének tevékeny résztvevője, februártól pedig a Kispesti Uszoda igazgatója. A sportszakembert arról kérdeztük, a kispestiek milyen újításokat tapasztalhatnak a jövőben, és szándékai szerint milyen szerepet tölt majd be az uszoda a kerület egyre virágzóbb sportéletében.

 

Miért pályázta meg az uszoda intézményvezetői posztját?

Az elmúlt két évben a Kispesti Sport Nonprofit Kft-nél igyekeztem a sport ügyét szolgálni a kerületen belül, ezalatt jól megismertem a kispesti sportélet szereplőit és a létesítményeket is. A kollégákkal és a partnerekkel együtt olyan sikereket értünk el, amikre minden kispesti büszke lehet: a korábban lényegében kihalt, elhanyagolt KAC-pályát mára megszerette és rendszeresen használja a lakosság, illetve számos sportegyesület egyaránt. Bár az uszodának eddig is kiterjedt vendégköre volt, rengeteg olyan lehetőséget látok az intézményben, amiket kihasználva még fontosabb szerepet kaphat abban, hogy a kerületiek egészséges életmódot folytathassanak. Az egyik fő célom, hogy minden kispesti lakos megismerje és vonzónak tartsa az uszoda szolgáltatásait, és gyerekek-felnőttek egyaránt egyre többet sportoljanak akár edzés keretében, akár egyénileg.

 

 

Milyen fejlesztésekre, változásokra számíthatunk?

Az uszoda alapvetően jól működő és jól gazdálkodó intézmény. Mindenképp folytatni szeretném az elmúlt két évben megkezdett modernizációs folyamatot: a gépházban rengeteg fejlesztés történt, de még mindig akadnak elavult készülékek, amik cserére szorulnak. A műszaki fejlesztéseken túl az uszoda belső terében szeretnék kellemesebb, barátságosabb, családiasabb légkört teremteni. Elsőként az uszoda jelenleg kissé nyomasztó előterét szeretném rendbe hozni, ahol sok gyerek várja az edzést, illetve a szülők várják a gyerekeket a foglalkozások végén. A már folyó EU-s energetikai fejlesztések révén közel harmadával kell majd kevesebbet költenünk az épület és a medencék fűtésére. A szellőztető rendszerünkön is javítani kell, mert most nagyon párás a levegő a medencetérben – ez nemcsak kellemetlen, de a felépítmények élettartamát is csökkenti. Nyáron pedig igen vonzó a lakosság számára a kert, ahonnan nehezen közelíthetők meg a mosdók, öltözők. Ezt is szeretném megoldani.

 

Idén 25 éves a Kispesti Uszoda. Mit tervez az évforduló alkalmából?

Rendezvények sorozatával és jubileumi versenyekkel szeretnénk megemlékezni az évfordulóról. Kiállítást is rendezünk, ahol az uszoda építését, eddigi történetét ismerhetik majd meg az érdeklődők. Bízom benne, hogy a negyedszázados jubileum alkalmából sokan eljönnek az uszodába olyanok is, akik eddig nem itt sportoltak, és megszeretik majd ezt a jellegzetes kispesti sportlétesítményt.   

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.