2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szigorítaná a törvényt Tarnai

Főoldal>Közélet>Szigorítaná a törvényt Tarnai
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 30. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Országgyűlés két bizottsága is megvitatta, majd általános vitára ajánlotta dr. Tarnai Richárd önálló képviselői indítványát. Kispest országgyűlési képviselője azt szeretné elérni, hogy a fogyasztók védelmében szigorodjon az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló törvény.

Először az Országgyűlés mezőgazdasági, majd később a fogyasztóvédelmi bizottsága is támogatta decemberben dr. Tarnai Richárd önálló képviselői indítványát arról, hogy szigorodjon a törvény.
A magyar fogyasztók védelme a legfőbb célunk a törvénymódosítással. Azért dolgozunk, hogy ne kerülhessenek az áruházak polcaira olyan termékek, amelyek károsak az emberek számára – mondta lapunknak a parlamenti képviselő a bizottsági ülés után. Hangsúlyozta, a fogyasztóvédelemben fontos szempont az is, hogy a magyar emberek ugyanolyan minőségű termékeket kapjanak, mint azok, akik Európa nyugati felén élnek. A törvénymódosítás a szakmai egyeztetések alapján született meg.
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló 2008. évi XLVI. törvény tervezett módosítása több szigorítást is megfogalmaz. Többek között emelkedne a kiszabható bírság legkisebb összege, nagyobb felelősséggel tartozna a jövőben a bérgyártó a saját név alatt forgalmazott termékek előállítása során, meghatározza a hamisított élelmiszer fogalmát, jobb élelmiszer nyomon-követést biztosít a felügyeleti szervnek, kiszélesíti az ellenőrök intézkedési lehetőségeit egy esetleges élelmiszerlánc-esemény elhárítása érdekében, valamint bővíti az elrendelhető intézkedések körét is. A törvénytervezet módosítását várhatóan tavaszi ülésszakán vitatja meg az Országgyűlés.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.