2020. június 05., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (16)
április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szívdiagnosztikai készülék időseknek

Főoldal>Közérdekű>Szívdiagnosztikai készülék időseknek
 
Írta: Szerk.
2018. február 01. 15:29
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mától új eszköz egészíti ki az idősek életminőségét javító programot. Egy szívdiagnosztikai készülék segítségével egyszerűbbé és gyorsabbá válik a szűrés, a nem ismert szívbetegségek azonosítása, és a már ismert szívbetegek állapotának nyomon követése.

A nagyjából bankkártya méretű eszköz orvosi segítség nélkül, néhány perc alatt képes felmérni a szív- és érrendszer állapotát, így mostantól az idősek a szűréseket otthonukban, önállóan elvégezhetik. Az új eszköz hozzájárul az életminőség javításához, a családtagok idősgondozásból eredő terheinek csökkentéséhez, valamint a szociális és egészségügyi ellátórendszer tehermentesítéséhez.

 

A dolgunk csupán annyi, hogy a szívdiagnosztikai eszköz érzékelőjére rátesszük a hüvelykujjainkat. A mérés pedig megmutatja a véroxigénszintet, az EKG-paramétereket, figyelmeztet a stroke-ra és a hirtelen szívhalál kockázatára.

 

Míg a zöld jelzés normál értéket, addig a sárga szín eltérést mutat, a piros pedig nagymértékű eltérésre figyelmeztet, amelynél azonnali orvosi konzultációra van szükség.Az erről szóló jelentések pedig az okoskészüléken, az egészségügyi naplóban tárolódnak. Összesen 110 ilyen eszközt oszt ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium országszerte.

 

A kormány 2013. óta kiemelt figyelmet fordít azokra a kutatásokra, amelyekben az időskorúak szükségleteit vizsgálja. Így született meg az Idősügyi infokommunikációs program is, amely néhány év leforgása alatt az egész országra kiterjedt.

 

Tavaly novemberben csaknem félezer hátrányos helyzetű településre terjesztették ki a programot, ahol a 65 év feletti, többségében egyedül élő nyugdíjas kapott laptopot, internetszolgáltatást és az alapfokú digitális kompetenciák elsajátításához szükséges oktatást.

 

Köszönettel és tisztelettel tartozunk annak a kétmillió nyugdíjasnak, akik felneveltek bennünket, és egész életükben a hazájukért dolgoztak. Ebben a kormány is hálát szeretne mondani – fogalmazott Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízott. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint a jövőben újabb 100 ezer idős vehet részt majd a programban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.