2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Takarékosság és hatékonyság

Főoldal>Közélet>Takarékosság és hatékonyság
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. március 28. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Múlt év végén határozott arról Kispest önkormányzata, hogy a Kispest Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft.-be olvassza be a korábban külön cégként működő Garázs Kft.-t, valamint az önkormányzati cég vagyonkezelésébe adja a Kispesti Vigadó épületét is. Mindkét döntést a működés takarékossági szempontjai vezérelték – hangsúlyozta lapunknak Ékes Gábor alpolgármester.

 

Évek óta üresen áll a Kispesti Vigadó épülete, ami a kerület számára komoly anyagi terhet jelent, közüzemi díjakat, őrzést kell fizetni, bevételt pedig nem termel – sorolta az okokat Ékes Gábor, amiért időszerű volt már, hogy cselekedjen az önkormányzat.  Történtek kísérletek ugyan korábban az épület eladására és arra is, hogy mindenestől bérbe adják, de ezek nem vezettek eredményre. A tervek szerint a Kispest Kft. feladata lenne, hogy ebbe az igen régi, patinás épületbe ismét életet leheljen, megtöltse bérlőkkel, ugyanakkor a vagyonkezelési szerződéséhez kapcsolódó közfeladat ellátási kötelezettségének megfelelően közösségi teret biztosítson a kispestieknek. Ez nem könnyű feladat – mondta az alpolgármester – de így végre lenne felelős gazdája az épületnek, aki számon kérhető.

 

A vagyonkezelés ésszerűsítése indokolta azt a döntést is, hogy a Kispest Kft.-be olvasztották be a Garázs Kft. – tudtuk meg. A Garázs Kft. feladata a lakótelepek vonzáskörzetében bérgarázsok építése és üzemeltetése. Mivel tevékenysége egyszerű, és egy nem rég készült átvilágítás is kimutatta, hogy szükségtelen az önállóság fenntartása, ezért döntöttünk a beolvasztásról – mondta Ékes. Megtudtuk, ezzel a döntéssel mintegy 2-2,5 millió forint megtakarítás érhető el, a garázsok bevételeiből pedig a Kispest Kft. a Vigadó üzemeltetéséhez szükséges kezdeti forrásokhoz jut hozzá.

 

„Az a célunk, hogy a Vigadó saját lábára álljon, a garázsok bevételei pedig továbbra is az önkormányzati büdzsét gyarapítsák. Azt reméljük, hogy egyrészt az önkormányzat megtakarításokat fog elérni, másrészről egy értékes, szebb időket is megélt ingatlana fog újra életre kelni a kispestiek szolgálatára.” – fogalmazott az alpolgármester.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.