2020. február 26., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Támogatásokról döntöttek

Főoldal>Közélet>Támogatásokról döntöttek
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. június 23. 10:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Utolsó ülését tartotta június 21-én a nyári szünet előtt Kispest képviselő-testülete, ahol a résztvevők támogatásokról, adósságkezelésről és tehetséggondozásról is döntöttek.

 

A napirendi pontok tárgyalása előtt főhajtásra került sor a testületi ülésen, egy perces néma felállással emlékeztek a képviselők a júniusban elhunyt Zlatár Györgyre, aki a Kispesti Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt. 

Több kispesti egyesület és alapítvány támogatásáról döntött a testület. A képviselők biztosították a Magyra Futball Akadémia részére megszavazott 20 millió forintos támogatás első, 5 millió forintos részletének kifizetését. 1,2 millió forintos támogatást kapott a Kispesti Véradók Egyesülete, 500 ezer forintot a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány. A Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1,4 millió, a Kispesti Polgárőr Egyesület, valamint a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület 300-300 ezer forint támogatásban részesül. 300 ezer forintot kap a Misszió Alapítvány, 140 ezret a Kispesti Gyöngyvirág Kórusalapítvány, 100-100 ezret a DIXI Részképességzavarban Szenvedő Gyerekekért Alapítvány, a Tehetséges és Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, a Recefice Gyermek és Ifjúsági Szabadidős Tevékenységért Közhasznú Alapítvány, valamint a Munkás Szent József Közösségi Ház Wekerle Alapítvány. 50 ezer forint támogatásban részesül a Kispesti Idősekért Alapítvány. Sport és szabadidősport támogatására 100 ezer forintot kapott a Kéz a kézben Alapítvány. Egészségmegőrző és betegségmegelőző tevékenységre 75 ezer forintot szavaztak meg a képviselők a Bokréta Bölcsőde Gyermekeiért Alapítványnak, 40 ezer forintot a Wekerlei Tipegők – Huba Bölcsőde Gyermekeiért Alapítványnak.

Megállapodást kötött az önkormányzat a Tiszántúli Gázszolgáltató (TIGÁZ) Zrt.-vel . Az adósságkezelési szolgáltatás értelmében a fizetési hátralékkal rendelkező adósoknak megítélt önkormányzati támogatásokat ezentúl közvetlenül kaphatja meg a szolgáltató.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Országos tehetséggondozó hálózat létrehozása – Magyar Géniusz Integrált Tehetséggondozó Program című felhívására nyújt be pályázatot az önkormányzat. Ennek értelmében maximum 10 millió forint támogatást nyerhet a kerület arra, hogy Tehetségpontot alakítson ki a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár keretein belül.

Vass Katalin a Napraforgó Óvoda, Párkány Imréné az Arany Óvoda, valamint Végh Judit az Eötvös József Általános Iskola igazgatója továbbra is intézményvezetők maradnak, mivel pályázatukat pozitívan értékelte a testület. Megbízatásuk 2017 július 31-ig szól.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.