2020. november 29., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Támogatást kaptak a kispesti élsportolók

Főoldal>Közélet>Támogatást kaptak a kispesti élsportolók
 
Írta: Kroó Zita
2014. október 01. 12:51
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Összesen 1,8 millió forinttal támogatja Kispest Önkormányzata a kispesti amatőr élsportolókat. Idén 63-an részesültek a támogatásban, melyet ünnepélyes keretek között a KMO-ban vehettek át a fiatal tehetségek Gajda Péter (MSZP) polgármestertől és Mihály András (Fidesz-KDNP) a KOSIE Bizottság elnökétől.

A pályázatokat olyan 18 év alatti amatőr élsportolóktól  várták, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy kispesti sportszervezetben, egyesületben kimagasló eredményt értek el.  Az 1,8 millió forintos támogatást a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság (KOSIE) a 63 élsportoló között differenciáltan osztotta ki, mellyel az önkormányzat a sportolók további felkészülését támogatja.

 

 Az idei évben 59 pályázat érkezett be az önkormányzathoz , ezen felül további 4 sportolónak szavazott meg a képviselő-testület támogatást. Az ünnepségen elsőként Sobotkáné Fábián Éva, a Károlyi gimnáziumban működő Tájfun Sportegyesület szakosztályvezetője, taekwondo szakedző vehette át a Kispest Sportjáért Díjat, melyre korábban nem volt alkalma a magyar utánpótlás vezetése miatt az innsbrucki taekwondo Európa-bajnokságon. A  2013-ban vagy 2014 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül a világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európa-kupán elért 1-6. helyezett sportolókat kiemelten támogatta a helyhatóság. Támogatást kaptak továbbá az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán 1-3. helyezésért elért sportolók is.

 

Mihály András (Fidesz-KDNP) a KOSIE Bizottság elnöke lapunknak elmondta: A kormány országosan nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására és az utánpótlás nevelésére ezért azt gondolom, hogy kerületi szinten a mi feladatunk a tehetségek felkutatása és lehetőségeinkhez mérten a támogatásuk is.

Az ünnepséget felléptek az Arcok Táncstúdió növendékei.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.