2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Társasházak szaporodnak gombamód

Főoldal>Közélet>Társasházak szaporodnak gombamód
 
Írta: Szerk.
2023. november 25. 15:09
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A baloldal sorra értékesíti a kispesti telkeket, parkokat, de volt, amelyik ingatlan furcsa csere útján került végül az egykori Mr. Negyven százalék haveri köréhez - így épülnek Kispesten gombamód a társasházak. Legutóbb a Városháza előtti kis park eladásáról döntött az önkormányzat, a lakókat egy cetlin tájékoztatta egy ismeretlen: ott is társasház fog épülni.

Bár mind azt gondolhattuk volna, az Árpád utca elején a tízemeletes ház tövében egy kis park van, nemrég azonban kiderült, az egy építési telek, csak eddig az nem volt beépítve, így az önkormányzat értékesíti azt. Így is tettek, majd a lakótelepi bejáratokon megjelent egy cetli: a tízemeletes házakkal szemben nemsoká társasház fog épülni. Meg nem erősített információk szerint azok akarták megvenni, akik a mellette lévő romos, Árpád utca 8. szám alatti ingatlant is megvásárolták. A tervezett társasházuk azonban nem fér el a telken, így hozzá kell vásárolniuk a kis parkot is. Mindenesetre az biztos: nem ez lesz az első, és vélhetően nem is az utolsó önkormányzati telek, amelyen társasházat épít valaki.

 

Sportcsarnok helyett társasház

 

Emlékezetes, bár talán már feledésbe merült valamelyest a KÖKI-n lévő önkormányzati telek története is. Ezt még 2006-ban adta el az önkormányzat azzal a céllal, hogy ott a beruházó egy sportcsarnokot épít. Az sehol, társasház azonban épül rajta gőzerővel. Nem mások építik, mint azok, akik a Lehel utca elején lévő hatalmas komplexumot is felhúzták, szintén az önkormányzattól vásárolt egymás melletti telkeken.

 

Rokoni szálak

 

A Kossuth Lajos utcában, a mentőállomással szemben lévő egykori önkormányzati ingatlant is eladta az önkormányzat, az itt épült társasház érdekessége, hogy ebben lakott a kispesti botrányos hangfelvételeken Mr. Negyven Százalékként emlegetett kispesti vagyonfelelős az édesanyja nevén lévő lakásban. De eladták a Benczúr utca–Kiss János Altábornagy utca sarkán lévő zöld-területet, ahol korábban elavult kis focipálya volt. Ott egyes információk szerint a polgármester barátai építettek.

 

Minden falatnyi rész eladó?

 

Voltak más tervek is. Pár évvel ezelőtt a Kaszinó kertjében is társasházat képzeltek el, a Karton utcai játszótér is úgy volt, eladó, de ezekről szerencsére letettek a vezetők.

 

Furcsa csere-bere

 

Érdekes ügylet végeredményeként épült meg a Nótafa melletti társasház is az Ady Endre úton. Az egykori önkormányzati telket az önkormányzat tizenmillióért elcserélte a Határ úton egy kisebb területért cserébe, mondván, így majd megújulhat az 50-es villamos végállomása is. Ez a rész pont ugyanolyan lepukkant, mint volt, az egykori önkormányzati ingatlan azonban két tulajdonosváltást követően magánkézbe került. Nem meglepő, kikhez. A Mr. Negyven Százalék haveri köréhez, a Százszorszép Óvoda botrányos felújítását is végző vállalkozó családjához, hogy ott szép lakásokat építsenek.

 

Egy rész megmenekült

 

Emlékezetes a Kertvárosban, a Futball Akadémia mögötti terület is, amelyet potom 18 millió forintért értékesített az önkormányzat, nem másnak, mint Mr. Negyven Százalék ügyvédjének. A rekreációs terület nem sokkal később a szabályok megváltoztatásával építési telekké vált, így többszörösét érte. Valószínűleg ide is társasház épült volna, de amikor a furcsa ügylet napvilágra került, az ügyvéd „meggondolta magát”, mégsem kellett neki az ingatlan, így az adás-vételt „visszacsinálták”.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.