2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.69858237280f.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.94f3da9e90bd.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ee34bb16a7ed.jpg]

Teljes körű felújítás kormányzati támogatással a Gyöngykagyló Óvodában

Főoldal>Közérdekű>Teljes körű felújítás kormányzati támogatással a Gyöngykagyló Óvodában
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 07. 11:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a munka a Gyöngykagyló Óvodában is, amely a kormány 52 millió forintos támogatásának köszönhetően még napelemes rendszert is kap a teljes körű felújítása során. Nem ez az első nevelési intézmény Kispesten, amelyet felújítanak, a Fidesz-KDNP frakció nyomására ugyanis a korábbi 100 millió forint helyett immár több mint 500 millió forintot költenek az óvodák, bölcsődék rendbetételére. A borzalmas állapotban lévő intézmények elhanyagoltságára Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok hívta fel a figyelmet.

Végre jelentős, külső-belső felújítást végeznek a Zrínyi utcai Gyöngykagyló Óvodában. Mindez többek között azért vált lehetségessé, mert az évek óta a kispesti óvodák és bölcsődék felújításáért küzdő Fidesz-KDNP frakciónak köszönhetően az eddigi 100 millió helyett immár 500 millió forint áll rendelkezésre a kerületi gyermeknevelési intézmények felújítására. Ráadásul a Gyöngykagyló Óvoda felújítását – csakúgy, mint korábban a Szivárvány Óvodát 30 millió forinttal – 52 millió forinttal támogatja a kormány.

 

 

Napelemes rendszer is lesz

A komplex korszerűsítés során kívül-belül megújul az épület, sor kerül épületgépészeti modernizációra, a fali és padlóburkolatok cseréjére, a homlokzat és a tető szigetelésére, valamint előtető építésére a földszinti csoportszobáknál. Az óvoda energiahatékonyságát fejlesztve, napelemes rendszert is kiépítenek.

 

– Nagyon örülök, hogy miután a Fidesz-KDNP frakció évek óta hangsúlyozza a kispesti óvodák és bölcsődék megbecsülését és rendbetételét, végre a baloldali többség is belátta, hogy nem halogathatóak tovább a felújítási munkálatok – mondta lapunknak Molnár András (Fidesz-KDNP), a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagja, a 7. számú választókerület képviselőjelöltje. – Elfogadhatatlannak tartom, hogy Kispest baloldali vezetése ilyen sokáig hagyta, hogy méltatlan körülmények között, sok helyen lepusztult állapotú bölcsődékben és óvodákban töltsék a mindennapjaikat a kispesti gyermekek – tette hozzá.

 

 

Sokáig elhanyagolta az óvodákat és bölcsődéket a baloldal

A Gajda Péter (MSZP) vezette önkormányzat korábban sok évig láthatóan nem tartotta fontosnak a helyenként igencsak lepusztult állapotú óvodák és bölcsődék felújítását, több olyan intézmény volt, ahol még az eredeti, ’70-es, ’80-as évekbeli állapotok uralkodtak. Sok helyen elavult, rossz volt a világítás, töredezett, leesett, elkopott volt a burkolat, penészesek voltak a falak, de olyan is előfordult, hogy hosszú ideig nem volt wc deszka a kicsik mellékhelyiségében, pedig ennek orvoslása aztán tényleg nem pénz, hanem odafigyelés kérdése lett volna. Miután Dódity Gabriella 2017 végén végigjárta a kispesti óvodákat és bölcsődéket, az ezekről készített, fotókkal illusztrált 60 oldalas fejlesztési javaslatcsomagot tavaly év elején átadta Gajda Péter (MSZP) polgármesternek. Szerencsére, azóta már több nevelési intézmény is megújulhatott, köszönhetően annak is, hogy a kispesti gyermeknevelési intézmények rendbetételéért évek óta küzdő Fidesz-KDNP frakció korábban elérte, hogy végre több forrás jusson a kerületi költségvetésben erre a célra.

 

Több felújítás már megtörtént, a kormány is segített

A mintegy ötszörösére emelkedett fejlesztési keretnek köszönhetően több intézményben már elvégezték a szükséges munkálatokat. Jelentős fejlesztési forrásokat kapott az utóbbi években Kispest a kormánytól és a fővárostól is, mások mellett a nevelési intézmények fejlesztésére, felújítására is. 2018-ban például a kormány 30 millió forintos támogatásával újulhatott meg végre a Szivárvány Óvoda.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.