2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tiszta udvar, rendes ház

Főoldal>Közülünk>Tiszta udvar, rendes ház
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. április 11. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kerületünk tisztán tartásáról legnagyobb részben az önkormányzati fenntartású Közpark Kft. gondoskodik. A feladatokról és az alapvető célokról Hunya Richárddal, a Kft. vezetőjével beszélgettünk.

Mivel foglalkozik a Közpark Kft?

 

HUNYA RICHÁRD: A Közpark kft. egy nonprofit cég, amely az önkormányzat megbízásából önkormányzati feladatokat lát el. Ezek a feladatok három részre oszlanak. Foglalkozunk a köztisztaság kérdésével, kertészeti és szakipari feladatokkal. Ez azt jelenti, hogy egyrészt közterületen végzünk bizonyos kertészeti feladatokat, működtetjük a locsolóhálózatot, utcabútorokat, szemeteseket, kutyapiszok gyűjtőket helyezünk ki és tartunk karban. Ezen kívül mi tartjuk tisztán az önkormányzat kezelésében levő területeket, szökőkutakat üzemeltetünk, díszkivilágítást helyezünk ki és a téli úttakarítást is ellátjuk. Mi üzemeltetjük a Zöldkommandót is, mely az illegálisan kihelyezett zöldhulladék elszállításáról gondoskodik. Munkánk tehát nagyon szerteágazó.

 

Kiket foglalkoztat a Kft.?

 

HUNYA RICHÁRD: Vannak állandó munkavállalóink körülbelül húsz fő, illetve határozott idejű szerződéssel rendelkező dolgozóink. Ezen kívül közfoglalkoztatottakat alkalmazunk, munkanélkülieket, akik leginkább a kerület lakosaiból tevődnek ki. Ők elsősorban köztisztasági és kertészeti feladatokat végeznek. Tavaly 185 főnek tudtunk így munkát adni, és Kispest szempontjából különösen fontosnak érzem, hogy ebből 162-en kerületi lakosok voltak. Bízom abban, hogy idén is minél több embert tudunk a közfoglalkoztatás keretén belül munkához juttatni.

 

Milyen fontosabb feladatok várhatóak az idén a Közpark életében?

 

HUNYA RICHÁRD: Az általános feladataink mellett, ahogy már a tavalyi évben is, idén is mi végezzük a Kós Károly tér, és a Nagysándor József utcai Központi játszótér kertészeti munkáit. A most készülő első közösségi kert építészeti feladatait is mi látjuk el. Az önkormányzati feladatainkon túl vállalkozási tevékenységet is végzünk magánszemélyek és intézmények részére, így óvodákban, iskolákban is jelen leszünk különböző kertészeti illetve asztalos munkákon keresztül.

 

Mióta Ön irányítja a Közparkot, hogyan látja a Kft. működését?

 

HUNYA RICHÁRD: 2011 áprilisában kerültem a Közpark élére, vagyis éppen egy éve vezetem a Kft.-t. Folyamatosan fejlődünk, nagyon sok eszközbeszerzés történt ez idő alatt, fejlesztettük gépkocsiparkunkat, vagyis igyekszünk emelni a munkaszínvonalunkat. Persze ez nem csak pénzkérdés. Szükség van arra is, hogy a dolgozókat a legjobb tudásuk szerinti munkavégzésre sarkalljuk. Én remélem, hogy az itt élők egyre inkább észreveszik, mennyit szépült a kerület az utóbbi időben. Persze egy ilyen cég irányítása egész embert kíván, de talán pont ezért is szeretem annyira. Itt nincs olyan nap, hogy ne történne valami új, ne lenne megoldásra váró feladat, szóval sosem unatkozunk. Nekünk az a dolgunk, hogy a felmerülő problémákat hatékonyan tudjuk megoldani, akár az önkormányzattól, akár magánszemélytől érkezik a bejelentés. A cél Kispest szebbé varázsolása, amiért mindannyian közösen dolgozunk.

 

Névjegy

Hunya Richárd

1977-ben született

2011 április óta vezeti a Közpark Kft.-t

Nős, két gyermek édesapja

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.