2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Törvénysértő és alkotmányellenes volt a plakátok leragasztása

Főoldal>Közélet>Törvénysértő és alkotmányellenes volt a plakátok leragasztása
 
Írta: Szerk.
2018. március 26. 13:30
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Törvénysértő volt, egyes vélemények szerint pedig alkotmányos alapjogokat is sért, ahogy Gajda leragasztotta a Fidesz választási plakátjait. Úgy tűnik, Kispest MSZP-s polgármestere semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy elfedje az igazságot: a baloldal hatalomra kerülése esetén lebontaná az országunkat védő kerítést.

Úgy látszik, Gajda Péter nemcsak a helyi médiában, hanem már a közterületen sem tűri az ellenvéleményt, hiszen lapunkat is több alkalommal, kevés sikerrel, sajtóhelyreigazításra próbálta kötelezni, most pedig nekiesett a Fidesz választási plakátjainak is. Mint ismert, egy nemrég megszavazott kispesti rendeletre hivatkozva gyűlöletkeltésre alkalmasnak találta a Fidesz „Együtt bontanák le a határzárat” választási plakátjait, ezért pártállami időkre emlékeztető módon, több helyen leragaszttatta azt. Ezt többen is kifogásolták a kerületből, amelynek helyt adott a Nemzeti Választási Bizottság, majd később a Kúria is. Ugyan az egymilliós pénzbüntetést eltörölték, de kimondták: törvénysértő volt a leragasztás, és eltiltották az önkormányzatot a további jogsértéstől.

 

 

Gajda Buránynak és Hillernek asszisztál

 

Gajda Péter mindent elkövetett annak érdekében, hogy eltüntesse a neki és a pártjának, az MSZP-nek nem tetsző véleményeket. Mi is volt a plakáton? Az, amelyet pártja, az MSZP, és annak kispesti jelöltjei is osztanak - le kell bontani a Magyarország határait védő kerítést. Nem csoda, hogy szégyellik pártjuk álláspontját, hiszen szerintük nemcsak hülye, aki a határzárat szereti, hanem elfogadhatónak tartják a migránsok tízezreit a nyakunkba hozó kötelező betelepítési kvótát is. Gajda a jelek szerint az igazságot szeretné elfedni plakátleragasztással, amellyel Burány Sándor és Hiller István országgyűlési képviselőjelölteknek asszisztál. Hiszen tudjuk, a baloldal hatalomra kerülése esetén lebontaná a határzárat, és beengedné az országba a migránsokat.  Céljaik eléréséhez pedig a törvénysértéstől sem riadnak vissza. De most nagyon elszámolta magát a polgármester, még akkor is, ha a Kúria a korábban kiszabott több mint egymillió forintos büntetést eltörölte.

 

Gajda alkotmányellenesen járt el

 

Nemcsak törvényeket, de több alkotmányos alapjogot is megsértett Gajda plakátleragasztós akciója Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke szerint. Ezt a véleményt osztja ifj. dr. Lomnici Zoltán alkotmányjogász is.

 

 

Gajda megsértette a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát, emellett pedig kettősmércét alkalmazott, amikor a Jobbik valóban gyűlöletkeltésre alkalmas, a miniszterelnököt konkrét bűncselekménnyel rágalmazó plakátjainál nem folytatta le ugyanezt az eljárást. Gajda megsértette a közérdekű információhoz fűződő alapjogot is, hiszen szép számmal vannak, akik egyetértenek a kormányzati politikával, őket ez a polgármesteri döntés megfosztotta az információhoz jutás ebbéli lehetőségétől. De megsértette a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát, valamint a közérdekű információkhoz való hozzáférés alapvető jogát is. Továbbá az sem határozható meg baloldali, vagy pártalapon, hogy mi számít gyűlöletkeltő tartalomnak és mi nem – mondta az alkotmányjogász.

 

Főkép: Origo.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.