2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Trianonra emlékeztünk a kerületben

Főoldal>Közülünk>Trianonra emlékeztünk a kerületben
 
Írta: Szerk.
2015. június 05. 16:38
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Közel száz kispesti emlékezett együtt a trianoni békediktátum 95. évfordulójának alkalmából. A jeles napon Wittner Mária mondott beszédet, melyben többek között a nemzeti összetartásra hívta fel a figyelmet. A baloldali vezetésből senki nem látogatott el a megemlékezésre.

A nívós programom részt vett többek között dr. György István fővárosi kormánymegbízott, dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Földesi Gyula, a Fidesz XIX.-XX. kerületi választókerületi elnöke, valamint díszvendégként Wittner Mária volt országgyűlési képviselő, 56-os szabadságharcos, egykori halálraítélt. Wittner ünnepi beszéde szívet melengetően emlékeztettek minket a határon túli testvéreinkre, továbbá a magyar nemzet összetartására hívta fel a figyelmet. 

 


 

„…Mi nem nép vagyunk, egy arctalan tömeg. Nekünk nemzetté kell válnunk, hogy újra egyenes gerinccel, emelt fővel nézzünk szembe a világgal. A jézusi szeretettel a szívünkben, mert egyetlen út van, ami egymás felé visz, a szeretet. Mert a szeretet nagy hatalom. Akkor a magyarok Istene meg fog segíteni bennünket…” – vélekedett Wittner Mária.  


 

Az ünnepélyt megelőzően kicserélték a lobogót; az újat Ékes Gábor és Lazányi Ferenc, wekerlei Fidesz-KDNP-s  képviselők adományozták a kerületiek számára, miután tavaly átadott zászlót az önkormányzat nem gondozta megfelelően, így állapota méltatlanná vált. A kerület baloldali vezetői közül viszont egy sem tette tiszteletét a Kispesti Országzászló Emlékműnél a tegnap délutáni megemlékezésen. Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét és a megemlékezés házigazdáját megdöbbentette, hogy a kerület vezetését nem érdekelte ez a jeles nap.

 


 

- Elgondolkodtató, hogy a polgármestert, Gajda Pétert és a többi baloldali vezetőt hidegen hagyta ez a fontos esemény, amely pont arról szólna, hogy nekünk magyaroknak össze kellene tartanunk. Talán Kispest volt az egyetlen kerület, ahol az önkormányzat nem szervezett megemlékezést. Elgondolkodtató, hogy már a program előtt sem érdekelte őket az országzászló állapota és a körülötte lévő növényzet, melyet a napokban tettünk rendbe a program szervezőivel, a Wekerlei Polgári Körrel közösen, az önkormányzat segítsége nélkül – mesélte Dódity.  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.