2021. február 25., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb álszentség Momentum-módra

Főoldal>Közélet>Újabb álszentség Momentum-módra
 
Írta: Szerk.
2020. június 03. 18:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Úgy tűnik, a Momentumnak csak arra volt jó a korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldal, hogy velük szövetségben mandátumhoz jussanak az önkormányzati választáson.

Rákapcsolt a kettősmércére a magát korrupcióellenes harcosok társaságának kikiáltó Momentum Gajda Péter (MSZP) fővárosi bizottsági elnöki kinevezése kapcsán. Arra szólították fel ugyanis Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármestert, hogy vonja vissza Gajda Péter kinevezését az Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság éléről, ameddig nem tisztázódik minden téren a kispesti korrupciógyanús helyzet. Kispest szocialista polgármesterét egyébként azért jelölte az MSZP erre a pozícióra, mert az eredeti bizottsági elnök, Szaniszló Sándor időközben átült a Gyurcsány-pártba (DK).

 

OLVASTA MÁR?

Magyarellenes kirohanásairól hírhedt a Momentum

 

Úgy látszik, nem volt igényük a korrupciógyanús helyzet tisztázására annak kirobbanásakor, hiszen Momentumot Kispesten képviselő Paróczai Anikó éppen Gajda Péterrel és Lackner Csabával (ex-MSZP) politikai szövetségben indult el a 2019-es önkormányzati választáson, és semmi jele nem volt a korrupcióellenes öntudatnak. Ennek hiánya jellemezte Paróczait a képviselő-testület alakuló ülésén is, amikor kijelentette, hogy neki, mint frissen megválasztott átláthatóságért is felelős tanácsnoknak nem feladata vizsgálni ezt az ügyet, ő a jövővel kíván foglalkozni. Mára viszont a Soros Györgyhöz köthető Transparency Internationallel vizsgáltatnák ki baloldali szövetségesei korrupciógyanús ügyeit.

 

OLVASTA MÁR?

 

A pálfordulás után Paróczai – kevés eredménnyel – belevetette magát a „Miszter 40 Százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő (VAMÜSZ) szerződéseinek vizsgálatába. Bár Paróczai állítása szerint ezeket rendben találta, a Momentum most mégis Kránitz menesztését követeli. Ez azonban több mint 13 millió adóforintjába kerülne a kispestieknek, hiszen „Krinyó” szerződése 2021 februárjában jár le, így az idő előtti leváltás következményeként Kránitz munka nélkül zsebelhetne be milliókat. De a jogszabályok szerint a hangfelvételeken elhangzott állítások jogi szempontból nem biztos, hogy elégséges indokot adnak Kránitz idő előtti eltávolításához.

 

– A nyilvánosságra került hangfelvételeken elhangzottak alapján Kránitz Krisztián méltatlan és alkalmatlan a vagyonkezelő vezetésére – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Azt is elmondta, hogy a Fidesz-KDNP frakció már az előző ciklusban is jelezte, hogy Kránitz – akkor még képviselőként – ne legyen a VAMÜSZ igazgatója is. – Azóta az élet újabb indokokra derített fényt – tette hozzá. A jobboldal korábban javaslatot tett, hogy egy cégbe kerüljön át az összes kerületi feladat, de a képviselő-testület baloldali többsége láthatóan nem nagyon igyekszik, hogy ez irányba lépéseket is tegyenek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.