2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb autósellenes intézkedés előkészületei látszanak

Főoldal>Közérdekű>Újabb autósellenes intézkedés előkészületei látszanak
 
Írta: Szerk.
2021. április 28. 14:38
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tovább folytatná az autósok elleni hadjáratát Karácsony Gergely főpolgármester. A főváros hivatalos közösségi oldalán ugyanis zajlik egy szavazás, melynek tárgya, hogy lezárják-e a nyári hétvégéken az autós forgalom elől az Andrássy utat és a Koós Károly sétányt. A budapesti Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, ha Karácsony Gergelyen múlna, egész Budapestről kitiltaná az autósokat.

„Szeretnétek, hogy a pesti alsó rakparthoz hasonlóan, a nyár folyamán hétvégente a gyalogosok vehessék birtokukba az Andrássy utat és a Koós Károly sétányt?” – veti fel a kérdést a szavazásra biztató poszt. Eddig közel 4 ezren voksoltak, s noha a lezárást támogató és ellenző szavazatok fej-fej mellett haladnak, a hozzászólások közt utóbbiak vannak többségben. Vannak, aki szerint sokkal kellemesebb a természetben sétálni, mintsem az aszfalton. Mások a budapestiek megkérdezése nélkül kialakított nagykörúti kerékpársávval, illetve a környező utcákban dugókat okozó rakpartlezárással kapcsolatban adnak hangot nemtetszésüknek.

   

A szavazás kapcsán a budapesti Fidesz is reagált saját közösségi oldalán: „Számunkra nem világos, miért akarja a főpolgármester mindenképpen megbénítani Budapest autósforgalmát. Ha ugyanis az Andrássy út kétszer két sávját lezárják minden hétvégén az autósok elől, az hatalmas káoszt és végtelen dugókat okoz nemcsak a környező utcákban” – írták.

 

A posztban több kérdést is megfogalmaztak: felvetették, hogy készült-e hatástanulmány vagy átlátható felmérés a lezárással kapcsolatban, vagy csak az ő általuk kezelt oldalon lévő szavazás eredményeire hivatkoznak majd, s hogy vajon gondoltak-e a környező utcákban és a kerülő útvonalakon élőkre. Illetve azt a költői kérdést is megfogalmazták, hogy belegondoltak-e abba, hogy a tervezett lezárással egyidőben lesz lezárva az alsó rakpart, újítják fel a Lánchidat, a belvárosi szakaszon pedig nem közlekedik a 3-as metró. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.