2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb baleset a Kossuth téri piacon

Főoldal>Közérdekű>Újabb baleset a Kossuth téri piacon
 
Írta: Szerk.
2018. október 09. 13:26
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét baleset történt a Kossuth téri piacon, egy idős hölgyet bokatörés gyanújával szállítottak kórházba a mentők. Az önkormányzati fenntartású piac évek óta lerobbant, borzalmas állapotban van, a Fidesz-KDNP frakció folyamatosan a felújítás mellett kardoskodik, de még csak pályázatot sem ad be a megújításra a városvezetés. A kérdés, minek kell még történnie ahhoz, hogy a karbantartó VAMÜSZ, élén Kránitz Krisztián (MSZP) képviselővel észrevegye, nem halogatható tovább a piac rendbetétele? Annál is inkább, hiszen az elmúlt években csaknem 150 millió forintnyi nyereséget termelt a komplexum az önkormányzatnak…

Meddig halogatják még Gajdéáék a felújítást?

Nincsenek szavak, a képek önmagukért beszélnek. A Kossuth téri piacon a lépcsők töredezettek, életveszélyesen kiállnak belőle a betonvasak. Az október 4-én reggel történt balesetben isteni szerencse, hogy nem okozott ennél súlyosabb sérülést a kiálló vasdarab. A 60 év körüli hölgyet bokatörés gyanújával szállították kórházba a mentők, a területet pedig amolyan kispesti-módon lekerítette és letakarta az önkormányzat. Ezzel azonban a hibákat nem lehet elfedni. A képeken is jól látható, de aki rendszeresen kijár a piacra, nap, mint nap azzal szembesül, hogy a terület elhagyatott, a hanyagul betömött kátyúk balesetveszélyesek, a romos lépcsőt hónapok óta nem javítják ki, a korszerűtlen piacon a vásárlók nyakába zúdul az eső. Hosszú ideje kérik a kereskedők, hogy a zöldséges sor fedését oldják meg, akár úgy is, hogy ők is részt vállalnak a költségekből.

 

 

Nem ez az első baleset

Tavaly év elején szintén egy hölgy szenvedett balesetet, egy kátyúba lépve eltört a bokacsontja, térdig begipszelték a lábát, de a közösségi oldalakon is sorra bukkannak fel a kommentek, kivel mi történt kint a piacon. Lapunk is kapott fényképeket azokról a zöldéges soron a járdát és az utakat elválasztó sárga felfestésről, amely esős időben csúszik, ott egy hölgy törte el a kezét. Gajda Péter (MSZP) polgármester egy nyilvános eseményen arról beszélt, a piac csak viszi a pénzt, az önkormányzat számai azonban cáfolják ezt a kijelentést, hiszen a kimutatások szerint az elmúlt években csaknem 150 millió forint nyereséget termelt az önkormányzatnak. Ezeket a dokumentumokat Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kérte ki a VAMÜSZ-ből. A képviselő szerint, ha nem is a teljes felújítást, de bizonyos munkálatokat el lehetne végezni a költségek ésszerű beosztásával. Például készíttetni lehetett volna már egy átfogó, a felújítást ütemezetten átgondoló fejlesztési tervet, amellyel a kerület pályázhatna fővárosi forrásért. Úgy tudjuk ugyanis, hogy ilyen még nem készült, különben mi akadálya lenne, hogy a Kossuth téri piaccal is induljon a kerület a TÉR_KÖZ pályázaton?

 

 

Wekerlén már zajlik a munka

Fővárosi támogatással ugyanis meg lehetne oldani a piac teljes felújítását, ahogyan éppen most épül át a wekerlei kispiac 110 millió forintos támogatással, amelyre egyébként Gajdáék nem is akartak pályázni, a Fidesz-KDNP frakció kardoskodott érte, ahogyan a terveket is elkészíttették az előző ciklusban. A Kossuth téri piac megújítására azonban nem adtak be még csak pályázatot sem Gajdáék. Ehelyett, mint ahogy lenni szokott, az egyszerűbb utat választják, és a kormányra mutogatnak, az miért nem ad pénzt.

 

 

–Felháborító, hogy a kereskedői vizesblokk felújítására 8,4 millió forintot költöttek, miközben a lépcsőkön lassan már közlekedni sem lehet, tele van kátyúval a piac, sorra történnek a balesetek, és ezeket nem, vagy nem megfelelő minőségben javítják ki. A VAMÜSZ nyilvántartásából kiderül, 150 millió forint nyereséget termelt a Kossuth téri piac az elmúlt években. Ez felelős gazdálkodással akár a felújítás önrésze is lehetne, de arra biztosan elég kellett volna, hogy legyen, hogy ne így nézzen ki ez a rész – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: 2015-ben éppen ő javasolta, hogy készüljön egy átfogó fejlesztési koncepció a piac felújítására, de közel nyolc hónapon át még csak napirendre sem vették a javaslatát. – Végül megtárgyaltuk, alakult egy munkacsoport, de átfogó tervet, ütemezést pedig azóta sem láttam. Egy-két egyeztetés volt a zöldséges sor megújításáról és az üzletház homlokzatának festéséről, amely városképi szempontból fontos lehet, de nem gondolnám, hogy a Kossuth téri piacon jelen pillanatban ez a legégetőbb feladat. Az idő pedig sajnos minket igazol, hiszen itt egy újabb baleset. De minek kell még történnie ahhoz, hogy a városvezetés is belássa, tennie kell valamit?

 

 

Mit mond a VAMÜSZ?

Megkerestük az önkormányzat vagyonkezelőjét, a Kránitz Kirsztián MSZP-s önkormányzati képviselő vezette VAMÜSZ-t is a balesettel kapcsolatban, várjuk a válaszukat. Bár a piac területén található társasház, amely előtt ez utóbbi baleset történt, nem teljes egészében az önkormányzat tulajdona, de úgy tudjuk, abban az önkormányzat többségi tulajdonos. Ugyanakkor az Alapító Okiratból kiolvasható, hogy a felépítményhez vezető út viszont önkormányzati tulajdonban van. Akárhogy is van, szerintünk elvárható lenne, hogy a kispestiek biztonsága érdekében elhárítsa az önkormányzat a balesetveszélyt.

 

 

Önnel is megesett hasonló?

Mi is szeretnénk segíteni abban, hogy a városvezetés belássa, a Kossuth téri piac kapcsán mielőbbi intézkedésre van szükség. Ha Önnel is történt hasonló baleset, vagy a piacon járva olyan sürgős megoldásra váró problémát lát, írjon nekünk az ujsag@kispest.info email címen.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.