2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb fejlesztések az egészségügyben

Főoldal>Közérdekű>Újabb fejlesztések az egészségügyben
 
Írta: Szerk.
2017. január 10. 12:03
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Komoly lépésekben folytatódik az elmúlt években megkezdett egészségügyi fejlesztés. Ismét emelkedik az egészségügyi dolgozók bére, de komoly fejlesztések várhatók a budapesti kórházakban is. A Dél-Pesti kórházban, a Heim Pál Kórházban is fejlesztéseket tervez a kormány.

Tovább folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése: az ápolók bére 2019-re átlagosan 65%-kal, a szakorvosok és szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal emelkedik. Jelentős fejlesztések várhatóak a betegellátásban, és több mint 50 milliárdos fejlesztés indul a budapesti és Pest megyei egészségügyi ellátórendszerben is.

A dolgozók bérfejlesztése mellett a budapesti intézményekben is komoly előrelépések várhatók, hiszen a kormány által elfogadott Egészséges Budapest Program keretében három centrumkórházzal és a hozzájuk tartozó társkórházakkal újul meg a főváros egészségügyi ellátórendszere. Dél-Pesten pedig a Szent István-, Szent László Kórház és az Országos Kardiológiai Intézet összevonásával jön létre „szuperkórház”, ugyanezt a feladatot Észak Pesten a Honvédkórház látja el, Dél-Budán pedig egy teljesen új intézmény épülne. Emellett az elkövetkező években nyolc budapesti kórházat is felújítanak, köztük a legelavultabbnak számító Szent János Kórházat is, és a Pest megyei intézmények is megújulnak majd.

 

 

A felújítások mellett bővítések is lesznek, a Margit-kórházban új műveseállomást és műtéti blokkot építenek, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban pszichiátriai központot terveznek, a Heim Pál Kórházban pedig gyermekinfektológiát, azaz fertőző betegségekkel foglalkozó osztályt.

A kormány 2010 óta folyamatosan, egyre növekvő mértékben pótolja vissza az egészségügybe azokat a pénzeket, amelyeket baloldali kormányok kivontak belőle. Jól példázza mindezt, hogy az idei költségvetésben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a balliberális kormányok utoljára benyújtott költségvetésében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.