2018. június 23., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb kispesti sportcsarnok-tervek

Főoldal>Közélet>Újabb kispesti sportcsarnok-tervek
 
Írta: Szerk.
2016. szeptember 28. 12:02
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kézilabda-csarnokot építene a Kispesti Női Kézilabda Klub a KAC-pályán. Az egyesület TAO támogatásból építené a csarnokot, amihez az önkormányzat önrészt nem, csak a területet és a tervezést adná. A kispesti városvezetés korábban is ígért már csarnokot, ennek az eredménye nem több, mint egy gazos elkerített telek a KÖKI-nél. Kőbányán eközben már a második iskolát bővítik sportcsarnokkal.

Elfogadták a képviselők azt a szándéknyilatkozatot, amelyre a Kispesti Női Kézilabda Klubnak (KNKK) szüksége van ahhoz, hogy elkezdhesse gyűjteni a társasági adókedvezmény-támogatásokat. A TAO lényege, hogy cégek a társasági adójuk egy részével a sportot támogathatják. Bár Gajda Péter polgármester régóta ígér sportcsarnokot, az önkormányzat most csak annyit vállalna, hogy biztosítja a telket a Katona József utcai KAC-pálya területén, illetve tízmillióért elkészíti a terveket, a beruházáshoz önrészt már nem adna. Bár az előterjesztés szerint sporttelep a legalkalmasabb helyszín, mások úgy vélik, praktikusabb lenne egy iskola udvarára építeni csarnokot, hogy délelőtt tornaórákat lehessen benne tartani. Korábban egyébként volt ilyen terv: szintén a KNKK tervezett csarnokot a Puskás iskola leromlott állapotú udvarára 2010 után, ez azonban nem valósult meg.

Bár szükség volna rá, Kispestnek nincs nagy szerencséje a sportcsarnok-építéssel. Mint emlékezetes, 2002 után a KÖKI-nél terveztek ilyen létesítményt. Az itt található családi házas területet szanálták, ekkor közel 80 millió forint kártérítést fizetett az önkormányzat két ingatlantulajdonosnak a korábbi szocialista polgármester idejében – ekkor Gajda Péter alpolgármester volt – majd később a terület utolsó két, magánkézben lévő ingatlanját több mint negyedmilliárd forintért vásárolta meg az önkormányzat. Összesen közel 600 millió forintjába került Kispestnek, hogy a tulajdonába kerüljön a terület, mégis, azt közel 150 milliós veszteséggel, 450 millió forintért adta el egy beruházónak az önkormányzat már Gajda Péter polgármestersége idején, 2007-ben. Az indok az volt, hogy a magántulajdonos építi meg a sportcsarnokot a területre, így ez belefér. Ám a tulajdonos soha nem építette fel az ígért sportcsarnokot, az önkormányzat pedig nem élt visszavásárlási jogával. Ugyan a telket megvásárló cég jelentős késéssel, de 2011 év elején, az akkori fideszes alpolgármesterek, Ékes Gábor és dr. Kovács Bence közbenjárásával 1 millió euró, azaz akkori árfolyamon 284 millió forint kártérítést fizetett az önkormányzatnak az elmaradó sportcsarnok beruházásért annak érdekében, hogy Kispest saját beruházásában építhesse meg a sportlétesítményt. Az eredményt ismerjük.

 

Ezúttal a Katona József utcai sporttelepen építenének csarnokot.

 

Kispest – Kőbánya (0 – 2)

 

Miközben Kispesten a tervezgetésen, ígérgetésen és kétes adás-vételi szerződések megkötésén kívül semmi sem történt az elmúlt tíz évben, Kőbányán már a második kosárlabda csarnok épül kerületi sportegyesület és a helyi fideszes vezetésű önkormányzat együttműködésében. Az elsőt, a Zsíros Tibor Kosárlabdacsarnokot 2014-ben adták át. A beruházás 538 millió forintba került, ebből 170 milliót a kőbányai önkormányzat állt, a maradék 368 millió forintot pedig a Kőbányai Darazsak egyesület társaságiadó-kedvezmény (TAO) támogatásból fedezte. A Kada Mihály Általános Iskolával egybeépült csarnokot délelőtt az iskolai testnevelés, délután a diákok használhatják sportfoglalkozásokra, este pedig edzéseknek, hétvégén meccseknek ad otthont. Emellett hamarosan birtokba vehetik az új „Darázs Fészek” csarnokot is. Az újabb kőbányai kosárcsarnok is TAO támogatásból épül a Harmat utca 88. szám alatti általános iskola udvarán. Kőbánya Önkormányzata, 30 százalék önrésszel, tervvel és telekkel támogatja a beruházást, amely nemcsak a hivatásos sportolóknak ad helyet, hanem napközben iskolás gyerekeknek plusz tornatermet is biztosít.

 

Mindeközben Kőbányán már a második

csarnokot építik, az elsőt két éve

adták át. Mindkettő egy-egy iskolához

kapcsolódik, így délelőtt a testnevelés

órákat tartanak bennük.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.