2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb térfigyelőkről és gyógyszertárról is döntött a fideszes többség

Főoldal>Közélet>Újabb térfigyelőkről és gyógyszertárról is döntött a fideszes többség
 
Írta: Szerk.
2014. augusztus 15. 19:25
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Térfigyelő kamerákat telepítenek a Nagykőrösi úti felüljáróknál, új rendszámfelismerő lesz a Határ úton, és Öreg-Kispesten is nyílhat gyógyszertár – döntött az önkormányzat Fidesz-KDNP többsége. A KÖKI terminál környékének parkolási problémák enyhítését célzó rendeletet is módosították, így az itteni ingatlantulajdonosok illetékmentesen kaphatnak behajtási engedélyt a forgalom elől elzárt területre, a rendelettel kapcsolatban azonban még számos nyitott kérdés van.

Elfogadta a képviselő-testület Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester és Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő mindkét önálló indítványát újabb térfigyelő, illetve rendszámfelismerő kamerák kihelyezéséről. A három új térfigyelő kamerát a Wekerletelep Nagykőrösi úti szakaszán a Gomb utcai, Újlaki utcai és Pannónia úti gyalogos felüljáróknál helyeznék ki. A választás azért esett ezekre a helyszínekre, mert a felüljárók biztosítják az átjárhatóságot Kispest és Pesterzsébet között, így feltételezhető, hogy a wekerletelepi betöréseket és besurranásos lopásokat elkövetők menekülési útvonalai is.

 

A rendszámfelismerőt a Határ út Garay köz–Mészáros L. utca közötti szakaszára javasolták a képviselők. Ezzel egyrészt a lopott, körözött, forgalomból kivont, vagy lejárt műszaki vizsgával közlekedő gépjárművek kiszűrését, illetve a bűnelkövetők Kispestről való elrettentését segíthetnék. A Határ úton telepítendő rendszámfelismerőről szóló előterjesztésről Plánk Róbert rendőrkapitánnyal már korábban egyeztettek, ahol Dódity Gabriella, a Fővárosi Önkormányzat főtanácsadója javasolta, vizsgálják meg hogy egy, a Budapesti Közlekedési Központtal kötött együttműködés keretében lehetőség nyílhat-e az engedély nélkül áthaladó nehézgépjárművek azonosítására is. A tehergépjármű forgalom csökkentése jelentősen javítaná ugyanis az itt élők életkörülményeit a Határ úti forgalom környezetterhelésének enyhítése révén.

 

Módosították a képviselők a Kőbánya-Kispest közelében lévő lakótelepi parkolást szabályozó rendeletet is, így illetékfizetés és más költségek nélkül igényelhetnek behajtási engedélyt az ott élők mellett az ott telephellyel vagy székhellyel rendelkező vállalkozók, dolgozók, garázstulajdonosok és -bérlők, illetve hozzátartozóik, valamint a rendszeresen árut szállítók is. A rendelettel kapcsolatban Ékes Gábor kérdésére a polgármester elismerte, hogy a BKK szakvéleményének figyelembe vétele nélkül terjesztette a képviselők elé a rendeletet.  A Fidesz-KDNP képviselője felvetette továbbá, nincs egyetértés az itt élők között azzal kapcsolatban, hogy az engedélyköteles útszakaszokat célszerű-e sorompóval lezárni. Aggódnak, hogy a rendelet miatt a szomszédos utcákban okoz majd gondot a parkolás. A képviselő szerint a drága és macerás sorompók helyett a Kispesti Rendészeti Központ is ellenőrizheti a behajtási engedélyeket. Kérdésére a polgármester elismerte, hogy a BKK szakvéleményének figyelembe vétele nélkül terjesztette a képviselők elé a rendeletet.

 

Új gyógyszertár nyílhat az öreg kispesti kertvárosi részen, ahonnan jelentős területekről csak átszállással lehet eljutni a legközelebbi patikáig. Szakgyógyszerész kérelmére nyújtott be önálló indítványt Tóthné Szabó Éva (Fidesz-KDNP) alpolgármester és Szathury Kolos (Fidesz-KDNP). Elfogadásával a testület kérelmezi az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, hogy írjon ki új közforgalmú gyógyszertár létesítésére irányuló pályázatot. A kérelmet benyújtó szakgyógyszerész az Ady Endre út- Vas Gereben út- Nagykőrösi út által határolt területen nyitna patikát, amelyet a környéken élő idősek és kisgyermekesek könnyebben megközelíthetnének.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.