2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra emelkednek a nyugdíjak

Főoldal>Közérdekű>Újra emelkednek a nyugdíjak
 
Írta: Szerk.
2018. december 14. 10:52
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2,7 százalékos nyugdíjemelés lesz 2019-ben, ám ha az inflációs adatok indokolják, a kormány kész a további korrekcióra, mivel kiemelt céljának tartja, hogy az idős emberek is részesüljenek a magyar gazdaság jó teljesítményéből.

Jövőre 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – jelentette be a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter –, de a kormány kész a nyugdíjemelés későbbi korrekciójára is, ha a végleges inflációs adatok ezt indokolják.

 

A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a magyar gazdaság jó teljesítményéből a nyugdíjasok is részesüljenek: idén másodszor nyugdíjprémiummal, tavasszal Erzsébet-utalvánnyal segítették őket. De az öregségi nyugdíj mellett munkát vállalók helyzetét is előmozdították a folyamatos adócsökkentő politikával: sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást nem kell fizetniük jövőre azoknak a cégeknek, amelyek nyugdíjas munkavállalót alkalmaznak, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell leróniuk.

 

Béremeléseket is hoz a 2019-es év

Jelentősen emelkedik az ápolónők bére, akiknek a fizetése 2012-höz képest megduplázódik 2019-re, majd 2022-ig további csaknem 70 százalékkal emelkedik. A központi közigazgatásban dolgozók bére átlagosan 30 százalékkal gyarapodik jövőre, a honvédelmi, valamint rendészeti igazgatási alkalmazottak körében pedig 25 százalékos bértömeg változás lesz. A minimálbér is emelkedik a következő évben, ám annak mértékéről egyelőre nincs döntés.

 

Forrás: MTI
Főkép: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.