2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra nyitva a sporttelep

Főoldal>Kupa>Újra nyitva a sporttelep
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. április 12. 09:22
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Pályáztatás után új bérlővel kötött szerződést áprilisban a kerület a Zoltán utcai sporttelep üzemeltetésére. Innentől kezdve már az új, nyertes pályázó kínálja szolgáltatásait a wekerletelepi sportpályán.

Tavaly decemberben járt le a Zoltán utcai sportpálya bérlőjének szerződése, ezért az önkormányzat idén pályázatot írt ki a sporttelep üzemétetésére. Ennek eredményeképpen a – sportlétesítmények üzemeltetésével és sportszervezéssel is foglalkozó – Tenisz.hu Kft.-t hirdette ki az önkormányzat februári ülésén győztesnek, majd a cég április 6-án írta alá a Kispest Sport Nonprofit Kft.-vel a bérleti szerződést. Guzsváry Csaba cégvezetőtől megtudtuk, az eddig is sok előkészülettel járó tényleges munka a szabadtéri szezon kezdetével, április 11-én indult.

 

Guzsváry Csaba a kispest.info-nak elmondta, a sporttelep jelenlegi képe a jövőben nagymértékben meg fog változni. Ez alapvetően annak is köszönhető, hogy már magát a pályázatot is úgy írta ki az önkormányzat, hogy a terület több mint egy negyedét a kerület közösségi használatra leválasztja. Megtudtuk, a megmaradó mintegy 10 ezer négyzetméteres területen 10 salakos teniszpálya van, melyekhez a bejáratot – a leválasztás miatt – a Dobó Katica utcából fogják kialakítani.

 

A kerület sportéletének felpezsdítése érdekében a terület új bérlői a sporttelepen több mindent szeretnénk fejleszteni. „Leghamarabb a jelenlegi funkcióján és állapotán szükséges javítani, hogy a sportolni vágyók zavartalanul élvezhessék az itteni szolgáltatásokat” – hangsúlyozta a teniszedzőként is dolgozó sportszakember. Guzsváry Csaba azt mondta, a fejlesztések tekintetében több szakaszra bontott terveik közül a szolgáltatások bővítése a legfőbb céljuk, amellett, hogy a környezetet is Wekerléhez méltón, esztétikusabbá igyekeznek majd tenni. Ennek érdekében a sportpálya környezetének rendbetétele mellett parkosítást és a kerítés cseréjét is tervezik hosszabb távon.

 

Az esti órákban is elérhetővé szeretnék tenni a sportpályákat , ezért elképzelésük szerint a pályák világításának kiépítése rövid időn belül meg fog történni. A tenisz mellett igyekeznek a kispályás foci, a lábtenisz, az asztalitenisz, a tollaslabda és a strandröplabda szerelmeseinek is kedvezni, illetve télen az időjárás függvényében még egy jégpályát is ki akarnak alakítani. Emellett kiegészítő szolgáltatásként a büfé bővítését és egy szabadtéri szauna építését, valamint az öltözők, a zuhanyzók és a mellékhelyiségek felújítását is tervezik.

 

Guzsváry Csaba elmondta, hogy már elkezdődtek a tárgyalások – a kerület oktatási intézményeivel, az önkormányzattal, valamint a Wekerlei Társaskörrel is – annak érdekében, hogy a sporttelepen lebonyolítható rendezvények minél inkább a lakosság érdekeit szolgálják. Például ki szeretnének alakítani egy olyan kedvezményrendszert is, amely a kerületi lakosoknak kedvezőbb feltételek mellett teszi lehetővé itt a sportolást.

 

A telep új bérlője a kispest.info-nak hangsúlyozta, bízik benne, hogy a megújuló létesítmény és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások elnyerik majd a kispestiek tetszését, és egyre több lelkes sportoló és sportolni vágyó kanyarodik majd a Zoltán utca irányába a jövőben.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.