2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra színpadra lépnek a Gyöngyszemek

Főoldal>Kedvcsináló>Újra színpadra lépnek a Gyöngyszemek
 
Írta: Szerk.
2018. november 27. 15:16
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A fogyatékossággal élőket gondozó, családjaikat segítő kispesti Gyöngyszemek Alapítvány szeretettel várja az érdeklődőket a Néma énekes című színdarab második előadására november 28-án 18 órától a KMO Kispesti Munkásotthon Művelődési Házba.

Újabb üzenetekkel kibővítve adja elő a Néma énekes című darabját a Gyöngyszemek Alapítvány november 28-án, 18 órától a KMO-ban. A darabban középsúlyos értelmi fogyatékkal élő és egészséges fiatalok is szerepelnek. A színdarab azt szeretné bemutatni, hogy legyen az ember akár egészséges, akár éljen betegségben, vagy fogyatékossággal, ugyanolyan értékeket tud teremteni. A legutóbbi előadásuk után nem csak a jelen lévő nézők elismerését vívták ki.

 

– A Ferencváros futball csapata is jelezte, hogy szeretnék megnézni a Néma énekest, és Bodrogi Gyula (a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja – a szerk.) meghívta a kis színészeinket a Nemzeti Színházba egy látogatásra is – mesélte büszkén az elismeréseket Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány kuratóriumának tagja, a színdarabok ötletgazdája és rendezője.

 

Az alapítvány legutóbbi, Mese a Jószívű madárról című darabját november 21-én mutatták a KMO-ban. A történet egy "hétköznapi" madárról szól, aki a mindennapokban segít azoknak, akik rászorulnak. Mindezt tiszta lélekkel és a szeretet által vezérelve teszi. A jószívű madár ezen a példán keresztül szeretne utat mutatni nekünk, hogy ha szeretet van a szívünkben, akkor megérezzük, milyen jó is önzetlenül segíteni másokon.

 

– Úgy érzem sikeres volt a darab, még ha nem is volt tele a színház. A gyerekek nagyon élvezték, hogy szerepelhetnek, a nézők pedig megértették, de ami fontosabb, megérezték az üzenetet, hiszen volt, aki könnyes szemmel tapsolt az előadás végén – mondta Katalin. – Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy a színdarabjaink nem gyógypedagógiai kísérletek. Noha a gyerekekkel együtt dolgozva hatalmas fejlődést értünk el, hiszen volt, aki tavaly még egy verset sem mert elmondani a többiek előtt, most pedig bátran kiáll és szerepel – mesélte. – A mi színházunkban hétköznapi helyzetekre figyelünk, és ezekkel kapcsolatos kérdéseket szeretnénk felvetni a nézőinkben. A Jószívű madár esetében a segítségnyújtás fontosságára hívjuk fel a figyelmet: akár megvédeni egy gyereket a csúfolástól, vagy segítő kezet nyújtani annak, aki elesett – hangsúlyozta Katalin.

 

Főkép: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.