2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra színpadra lépnek a Gyöngyszemek

Főoldal>Kedvcsináló>Újra színpadra lépnek a Gyöngyszemek
 
Írta: Szerk.
2018. november 27. 15:16
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A fogyatékossággal élőket gondozó, családjaikat segítő kispesti Gyöngyszemek Alapítvány szeretettel várja az érdeklődőket a Néma énekes című színdarab második előadására november 28-án 18 órától a KMO Kispesti Munkásotthon Művelődési Házba.

Újabb üzenetekkel kibővítve adja elő a Néma énekes című darabját a Gyöngyszemek Alapítvány november 28-án, 18 órától a KMO-ban. A darabban középsúlyos értelmi fogyatékkal élő és egészséges fiatalok is szerepelnek. A színdarab azt szeretné bemutatni, hogy legyen az ember akár egészséges, akár éljen betegségben, vagy fogyatékossággal, ugyanolyan értékeket tud teremteni. A legutóbbi előadásuk után nem csak a jelen lévő nézők elismerését vívták ki.

 

– A Ferencváros futball csapata is jelezte, hogy szeretnék megnézni a Néma énekest, és Bodrogi Gyula (a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja – a szerk.) meghívta a kis színészeinket a Nemzeti Színházba egy látogatásra is – mesélte büszkén az elismeréseket Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány kuratóriumának tagja, a színdarabok ötletgazdája és rendezője.

 

Az alapítvány legutóbbi, Mese a Jószívű madárról című darabját november 21-én mutatták a KMO-ban. A történet egy "hétköznapi" madárról szól, aki a mindennapokban segít azoknak, akik rászorulnak. Mindezt tiszta lélekkel és a szeretet által vezérelve teszi. A jószívű madár ezen a példán keresztül szeretne utat mutatni nekünk, hogy ha szeretet van a szívünkben, akkor megérezzük, milyen jó is önzetlenül segíteni másokon.

 

– Úgy érzem sikeres volt a darab, még ha nem is volt tele a színház. A gyerekek nagyon élvezték, hogy szerepelhetnek, a nézők pedig megértették, de ami fontosabb, megérezték az üzenetet, hiszen volt, aki könnyes szemmel tapsolt az előadás végén – mondta Katalin. – Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy a színdarabjaink nem gyógypedagógiai kísérletek. Noha a gyerekekkel együtt dolgozva hatalmas fejlődést értünk el, hiszen volt, aki tavaly még egy verset sem mert elmondani a többiek előtt, most pedig bátran kiáll és szerepel – mesélte. – A mi színházunkban hétköznapi helyzetekre figyelünk, és ezekkel kapcsolatos kérdéseket szeretnénk felvetni a nézőinkben. A Jószívű madár esetében a segítségnyújtás fontosságára hívjuk fel a figyelmet: akár megvédeni egy gyereket a csúfolástól, vagy segítő kezet nyújtani annak, aki elesett – hangsúlyozta Katalin.

 

Főkép: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.