2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.14b50020037b.jpg]

Útfelújításra pályázik az önkormányzat

Főoldal>Közérdekű>Útfelújításra pályázik az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2018. május 04. 11:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megemelte a képviselők tiszteletdíját, és úgy döntött, nem módosítja a választási plakátok leragasztására is lehetőséget adó rendelet törvénysértő részeit a baloldali többség. Útfelújításra pályázik az önkormányzat, és elfogadták a rendőrség és a tűzoltóság éves beszámolóját is – többek között erről is döntött a képviselő-testület.

A képviselő-testület elfogadta a XIX. kerületi Rendőrkapitányság éves beszámolóját. Dódity Gabriella a rendőrök éves munkáját megköszönve megkérte Plánk Róbert rendőrkapitányt, hogy bár tudja, ez nem lehet kizárólag a rendőrség feladata, de kérte, hogy akár a Kispesti Rendészeti Központ közterület- felügyelőivel közösen próbálják visszaszorítani a parkokban a közterületi alkoholfogyasztást, amely joggal zavarja a kispestieket. Megjegyezte azt is, hogy Wekerletelepen nagyon sok a besurranó tolvaj, de a rendőrkapitány megnyugtatta, hogy épp most erősítették meg a járőrözést Wekerlén. Plánk Róbert egyébként azt is elmondta, hogy – bár nem lehet a kerületeket összehasonlítani eltérő adottságaik miatt –, de Kispest a mutatók szerint a 22 budapesti kapitányság közül a harmadik helyen áll, a rendőrség által készített statisztikák szerint. Ékes Gábor a körzeti megbízottak munkájáért mondott köszönetet.

 

Nemmel szavazott a Fidesz-KDNP frakció az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok javadalmazásának megemelésére, mert álláspontjuk szerint nem korrekt, hogy annak ellenére emelnék az ő tiszteletdíjukat, hogy korábban az önkormányzati dolgozók bérét ugyan megemelték, de nem kapták meg a szakszervezetek által kért összeget. A baloldali többségű képviselő-testület elfogadta a képviselők tiszteletdíjának megemelését.

 

A Báthory, a Petúr, valamint a Madách utca felújítására kér forrást Kispest a Belügyminisztérium pályázatán. Dódity Gabriella megjegyezte, hogy bölcsődék és óvodák felújítására, és egészségügyi intézmények fejlesztésére is pályázhattak volna, de ezt kész tervek hiányában nem tudták megtenni. Egyben azt javasolta a városvezetésnek, készítsék el valamennyi tervezett fejlesztés terveit, hogy lépéselőnybe kerülhessenek, ha kiírják a minisztériumi pályázatokat.

 

A képviselői kérdéseknél Dódity Gabriella megkérte a városvezetést, fordítsanak kiemelt figyelmet az Országzászló környezetének rendbentartására. Ékes Gábor pedig arról érdeklődött, hogy Wekerlén, a Dobó Katica utcában a jelenleg folyamatban lévő közműfelújítást fogja-e követni a lakók által már írásban többször kezdeményezett útfelújítás és csapadékvíz elvezetés kiépítése. A képviselő azt a választ kapta, hogy a vízelvezetés problémájával mindenféleképpen foglalkozni fognak, azonban az útfelújításra kitérő válasz érkezett. A képviselő továbbá a wekerletelepi illegális „P+R” parkolással foglalkozó munkacsoport munkájának folytatását is kezdeményezte a probléma mielőbbi megoldása érdekében. Szathury Kolos közterületi tanácsnok pedig kezdeményezte, hogy Gajda Péter szólítsa fel a pártokat, hogy a törvényességi határidőt betartva, a választást követő 30 napon belül tüntessék el a villanyoszlopokra és kandeláberekre engedély nélkül kiragasztott választási plakátokat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.