2019. január 23., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Útfelújításra pályázik az önkormányzat

Főoldal>Közérdekű>Útfelújításra pályázik az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2018. május 04. 11:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megemelte a képviselők tiszteletdíját, és úgy döntött, nem módosítja a választási plakátok leragasztására is lehetőséget adó rendelet törvénysértő részeit a baloldali többség. Útfelújításra pályázik az önkormányzat, és elfogadták a rendőrség és a tűzoltóság éves beszámolóját is – többek között erről is döntött a képviselő-testület.

A képviselő-testület elfogadta a XIX. kerületi Rendőrkapitányság éves beszámolóját. Dódity Gabriella a rendőrök éves munkáját megköszönve megkérte Plánk Róbert rendőrkapitányt, hogy bár tudja, ez nem lehet kizárólag a rendőrség feladata, de kérte, hogy akár a Kispesti Rendészeti Központ közterület- felügyelőivel közösen próbálják visszaszorítani a parkokban a közterületi alkoholfogyasztást, amely joggal zavarja a kispestieket. Megjegyezte azt is, hogy Wekerletelepen nagyon sok a besurranó tolvaj, de a rendőrkapitány megnyugtatta, hogy épp most erősítették meg a járőrözést Wekerlén. Plánk Róbert egyébként azt is elmondta, hogy – bár nem lehet a kerületeket összehasonlítani eltérő adottságaik miatt –, de Kispest a mutatók szerint a 22 budapesti kapitányság közül a harmadik helyen áll, a rendőrség által készített statisztikák szerint. Ékes Gábor a körzeti megbízottak munkájáért mondott köszönetet.

 

Nemmel szavazott a Fidesz-KDNP frakció az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok javadalmazásának megemelésére, mert álláspontjuk szerint nem korrekt, hogy annak ellenére emelnék az ő tiszteletdíjukat, hogy korábban az önkormányzati dolgozók bérét ugyan megemelték, de nem kapták meg a szakszervezetek által kért összeget. A baloldali többségű képviselő-testület elfogadta a képviselők tiszteletdíjának megemelését.

 

A Báthory, a Petúr, valamint a Madách utca felújítására kér forrást Kispest a Belügyminisztérium pályázatán. Dódity Gabriella megjegyezte, hogy bölcsődék és óvodák felújítására, és egészségügyi intézmények fejlesztésére is pályázhattak volna, de ezt kész tervek hiányában nem tudták megtenni. Egyben azt javasolta a városvezetésnek, készítsék el valamennyi tervezett fejlesztés terveit, hogy lépéselőnybe kerülhessenek, ha kiírják a minisztériumi pályázatokat.

 

A képviselői kérdéseknél Dódity Gabriella megkérte a városvezetést, fordítsanak kiemelt figyelmet az Országzászló környezetének rendbentartására. Ékes Gábor pedig arról érdeklődött, hogy Wekerlén, a Dobó Katica utcában a jelenleg folyamatban lévő közműfelújítást fogja-e követni a lakók által már írásban többször kezdeményezett útfelújítás és csapadékvíz elvezetés kiépítése. A képviselő azt a választ kapta, hogy a vízelvezetés problémájával mindenféleképpen foglalkozni fognak, azonban az útfelújításra kitérő válasz érkezett. A képviselő továbbá a wekerletelepi illegális „P+R” parkolással foglalkozó munkacsoport munkájának folytatását is kezdeményezte a probléma mielőbbi megoldása érdekében. Szathury Kolos közterületi tanácsnok pedig kezdeményezte, hogy Gajda Péter szólítsa fel a pártokat, hogy a törvényességi határidőt betartva, a választást követő 30 napon belül tüntessék el a villanyoszlopokra és kandeláberekre engedély nélkül kiragasztott választási plakátokat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.