2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Utolsó Irodalmi Pódium

Főoldal>Kultúra>Utolsó Irodalmi Pódium
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. szeptember 22. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeptember 19-én, hétfő délután szép számmal gyűltek össze a kultúra iránt érdeklődő kispestiek a Halásztanyában. A havonta megrendezésre kerülő Irodalmi Pódium vendége ezúttal Kubinyi Tamás, az Álmos könyvek szerzője volt.

Juhos-Kiss János költő, az est szervezője szomorú bejelentéssel vezette fel a szeptemberi Irodalmi Pódium előadását, hiszen utolsó alkalommal gyűltek így össze az irodalom, zene, képzőművészet iránt érdeklődő kispestiek a Halásztanyában. Tar István vendéglős, az irodalmi estek házigazdája nem bérli tovább az éttermet, így a havonta megrendezésre kerülő Pódiumnak sem biztosíthat tovább helyet.

A szomorú bevezető után izgalmasabb vizekre evezhetett a hallgatóság Kubinyi Tamás segédletével. Az író kutatásai alapján mesélt a Nagyszentmiklósi kincsről, és a városban élő Bartók családról, Bartók Béla zeneszerzőnkről és édesapjáról. Sok érdekes információval gazdagodtak a résztvevők, s nem egy érdekességhez zenei aláfestés is járt az előadó interpretálásában. Ki hitte volna, hogy a híres Emerson Lake and Palmer zenekar egyik számához Bartók Béla Allegro Barbarojából táplálkozott, vagy hogy Bartók Béla nagyapja Kossuth bizalmas embere volt? A nézők egy Kossuthtal készült eredeti hangfelvételt is meghallgathattak, amit bár nehezen lehetett érteni, a hanganyaggal együtt a kivetített szöveget olvasva mindenkit átjárhatott Kossuth haza iránti aggodalma és az aradi vértanúk iránti tisztelet.

 

A rendhagyó „történelem órán” sok mindennel gazdagodtak a megjelentek, tárgyi tudással, érzésekkel, hittel. Ezúton is köszönjük Juhos-Kiss Jánosnak hosszú ideje tartó áldozatos munkáját, melyet kerületünkben a kultúráért tesz, és ugyanilyen köszönettel tartozunk Tar Istvánnak, amiért helyet, pogácsát és bort biztosított sok időn keresztül az Irodalmi Pódiumnak. Bízzunk benne, hogy kezdeményezésüknek lesz még folytatása Kispesten.

 

 

1 Hozzászólás
1.RádióKispest2011. szeptember 23., péntek 08:36:49
Jó kis előadás volt az tény! Abban reménykedem, azért mihamarább új helyen de folytatódhat ez az egész!
Minden esetre, mi felvettük az egészet hangban, összevágás után feltöltjük, és meg is hallgatható a lényeg!
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.