2019. december 12., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Utolsó Irodalmi Pódium

Főoldal>Kultúra>Utolsó Irodalmi Pódium
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. szeptember 22. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeptember 19-én, hétfő délután szép számmal gyűltek össze a kultúra iránt érdeklődő kispestiek a Halásztanyában. A havonta megrendezésre kerülő Irodalmi Pódium vendége ezúttal Kubinyi Tamás, az Álmos könyvek szerzője volt.

Juhos-Kiss János költő, az est szervezője szomorú bejelentéssel vezette fel a szeptemberi Irodalmi Pódium előadását, hiszen utolsó alkalommal gyűltek így össze az irodalom, zene, képzőművészet iránt érdeklődő kispestiek a Halásztanyában. Tar István vendéglős, az irodalmi estek házigazdája nem bérli tovább az éttermet, így a havonta megrendezésre kerülő Pódiumnak sem biztosíthat tovább helyet.

A szomorú bevezető után izgalmasabb vizekre evezhetett a hallgatóság Kubinyi Tamás segédletével. Az író kutatásai alapján mesélt a Nagyszentmiklósi kincsről, és a városban élő Bartók családról, Bartók Béla zeneszerzőnkről és édesapjáról. Sok érdekes információval gazdagodtak a résztvevők, s nem egy érdekességhez zenei aláfestés is járt az előadó interpretálásában. Ki hitte volna, hogy a híres Emerson Lake and Palmer zenekar egyik számához Bartók Béla Allegro Barbarojából táplálkozott, vagy hogy Bartók Béla nagyapja Kossuth bizalmas embere volt? A nézők egy Kossuthtal készült eredeti hangfelvételt is meghallgathattak, amit bár nehezen lehetett érteni, a hanganyaggal együtt a kivetített szöveget olvasva mindenkit átjárhatott Kossuth haza iránti aggodalma és az aradi vértanúk iránti tisztelet.

 

A rendhagyó „történelem órán” sok mindennel gazdagodtak a megjelentek, tárgyi tudással, érzésekkel, hittel. Ezúton is köszönjük Juhos-Kiss Jánosnak hosszú ideje tartó áldozatos munkáját, melyet kerületünkben a kultúráért tesz, és ugyanilyen köszönettel tartozunk Tar Istvánnak, amiért helyet, pogácsát és bort biztosított sok időn keresztül az Irodalmi Pódiumnak. Bízzunk benne, hogy kezdeményezésüknek lesz még folytatása Kispesten.

 

 

1 Hozzászólás
1.RádióKispest2011. szeptember 23., péntek 08:36:49
Jó kis előadás volt az tény! Abban reménykedem, azért mihamarább új helyen de folytatódhat ez az egész!
Minden esetre, mi felvettük az egészet hangban, összevágás után feltöltjük, és meg is hallgatható a lényeg!
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.