2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.9f292c8def23.jpg]

Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel

Főoldal>Közélet>Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
 
Írta: Szerk.
2020. január 13. 16:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Noha kezdetben össze-vissza beszélt a baloldali városvezetés több tagját korrupciógyanúba keverő Lackner-ügyben a balliberális Momentum, és mind a mai napig velük alkot politikai szövetséget, szerintük mégis a kispesti Fidesz „falaz” Lacknernek. Holott a jobboldal csupán azt szeretné elérni, hogy az ügyet vizsgáló önkormányzati bizottság először a hatóságokkal ismertesse az esetlegesen feltárt tényeket.

Ismét másra mutogat, és saját felelősségét próbálja elterelni a kispesti Momentum a teljes kispesti baloldalt, Gajda Pétert, Burány Sándort, Kránitz Krisztiánt és Somogyi Lászlóné volt férjét is korrupciógyanúba keverő Lackner-ügyben. Noha ők, a korrupció ellen elvileg látványos harcot hirdető momentumosok indultak egy választási csapatban és vannak a mai napig egy politikai közösségben Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában beárnyékolt baloldali politikai szereplőkkel. De szerintük a kispesti Fidesz falaz Lackner Csabának (ex-MSZP), amiért előbb a hatóságokkal ismertetné meg a korrupciós botrányt vizsgáló önkormányzati bizottság – amelyben a korrupciógyanúba keveredő baloldal lenne többségben – által esetlegesen feltárt tényeket, csak utána a nyilvánossággal…

 

OLVASTA MÁR?

Takargatja a baloldal a milliárdokkal kitömött Somogyi cégeit?

 

Az országszerte több helyen Gyurcsány Ferenccel és a baloldal egyik szervezetévé avanzsáló, korábban szélsőjobboldali Jobbikkal együtt induló balliberális Momentum Paróczai Anikó nevével fémjelzett kispesti szervezete többször került már meghasonlott helyzetbe ebben az ügyben:

 

- Önmagában már az is kérdéseket vet fel a szavahihetőségükkel és hitelességükkel kapcsolatban, hogy a korrupciós botrány kirobbanását követően is választási szövetségben maradtak mindazokkal, akikre Lackner Csaba a kiszivárgott felvételeken terhelő állításokat fogalmazott meg.

 

- A képviselő-testület alakuló ülését megelőzően először bátornak tűntek, és úgy kommentálták közösségi oldalukon a győri Borkai Zsolt lemondását, hogy „Felkészül: Lacker Csaba”, ám néhány órával később – ki tudja kinek és milyen nyomására – eltávolították ezt a bejegyzést és "Felkészül minden korrupt politikus!" kommentárral osztották meg újra.

 

- Szintén az alakuló ülésen, az átláthatóságért is felelős tanácsnoknak megválasztott Paróczai Anikó is megszavazta Lackner Csabát a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnökének, noha végighallgatta azt a parázs vitát, amely Lackner személye miatt robbant ki. Emellett nem volt hajlandó válaszolni a Fidesz-KDNP-s képviselők egyetlen kérdésére sem, hogy mint átláthatósági tanácsnok, mit tenne a korrupciós ügy felderítése ügyében. Paróczai ezek után – amikor végre hajlandó volt megszólalni – közölte: ő esélyegyenlőségért is felelős tanácsnok is, és ezzel – az egyébként szintén fontos – témával foglalkozva kezdené meg a munkáját. A korrupciós botrány kellős közepén…

 

- Rögtön az alakuló ülés másnapján – Gajda Péterhez hasonlóan – Paróczai Anikó is magyarázkodni kezdett, hogy ő bizony nem szeretné, ha Lackner bizottsági vezetőként dolgozna, és egyébként is téves volt a lista, amely a képviselő-testület elé került. Csak közben végighallgatta a vitát a testületben, így nagyon is tudta, miről, kinek a megbízatásáról szavaz… Továbbá kikérte magának, hogy rajta bárki is számon kérje a múlt korrupciógyanús történéseit. Pedig ő az, aki – a mai napig – egy csapatban játszik a múlt korrupciógyanús történéseinek érintettjeivel…

 

- A ciklus második testületi ülésére a momentumos Paróczai Anikó – ismét – változtatott az álláspontján, miután átvette Lacker Csabától a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnökségét: azt mondta az ülésen, hogy ha beveszik a szervezeti és működési szabályzatba feladatként, foglalkozni fog Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányának kivizsgálásával is.

 

- Paróczai Anikó ezek után elkezdett foglalkozni a felvételeken csak „Miszter Negyven Százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő (VAMÜSZ) szerződéseivel, ami az előzmények ismeretében szintén nem túl hiteles. Egyrészt, mert Paróczai nem kérte számon a baloldali szövetségeseit, hogy korábban leszavazták a Fidesz-KDNP arra irányuló javaslatát, hogy az önkormányzat és annak valamennyi cége, intézménye által kötött szerződések értékhatár nélkül legyenek közzétéve, továbbá az építési beruházások esetében a szerződés mellett az elfogadott tételes költségvetést is jelenítsék meg. Másrészt Paróczai sem támogatta azt a jobboldali javaslatot, hogy ne pályázhasson olyan személy az önkormányzati cégek, intézmények élére, akinek a neve elhangzott a korrupciós botrányban, vagy akinek regnálása idején büntetőeljárás indult az általa vezetett cégnél. Tehát a kispesti Momentum szerint nyugodtan újraindulhatna a VAMÜSZ élére a korrupciós botrányban érintett Kránitz Krisztián, vagy a Közpark Kft. élére Bán Zoltán, akinek a vezetése alatt éppen 43,5 millió forintos sikkasztás gyanúja miatt folyik nyomozás a cégnél.

 

- A VAMÜSZ szerződéseivel kapcsolatban pedig mind Gajda Péter, mind Kránitz Krisztián egyenesen meghazudtolták politikai szövetségesüket, Paróczai Anikót, aki azt állította, hogy Kránitz csak 18 darab, előre kiválogatott szerződést bocsátott a rendelkezésére. Kránitz szerint Paróczai Anikó azt a látszatot keltette, hogy nem tekinthet bele a szerződésekbe, hiszen Gajda Péter szerint is a momentumos képviselő megkapott minden olyan dokumentumot, amit kért.

 

OLVASTA MÁR?

Hiteltelenség és elvtelenség Gajda Péter frakciójában

 

Ezen előzményeket újra felidézve jogosan feltehető az a kérdés, hogy a miért másra mutogat Lackner-ügyben az a Momentum, amelyik a mai napig egy szövetségben van a Lackner Csaba által korrupciógyanúba kevert baloldali szereplőkkel?

 

Főkép: Facebook (szerk.)

1 Hozzászólás
1.István2020. január 15., szerda 15:29:24
Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az aláírók, a szerződők nevei ki voltak satírozva. Ugyan akkor nem hiszem, hogy Paróczai Anikó bármit is tenne a korrupció ellen. A holló, holló szemét nem vájja ki. Nem fog semmit tenni a szövetségesei ellen. Már rég megmondták neki, mit kell csinálni.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.