2020. április 02., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vakáció!

Főoldal>Közélet>Vakáció!
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. június 16. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A gyerekek nagy örömére befejeződött az idei tanév, szeptemberig a sarokba lehet dobni az iskolatáskát és a könyveket. Talán csak a leendő elsősök gondolnak ebben a pillanatban sóvárogva a szeptemberre, iskolai életük elindulására. Lássuk, hány gyerek kezdi meg tanulmányait idén Kispesten.

Nagy Péter, a polgármesteri hivatal humánszolgáltatási igazgatója a kispest.info-nak elmondta, az elmúlt évek tendenciái nem változtak az idei évben sem. Kispesten nem kevesebb, hanem több gyerek iratkozott be az általános iskolákba. Ez mindenképp jó az intézményi struktúrát tekintve, hiszen így lehetőség nyílt arra, hogy minden iskolát feltöltsenek. A tavalyi évben 440 első osztályos iratkozott be a saját fenntartású intézményekbe, ebben az évben ez a szám 453-ra emelkedett. Tavaly ez 20 osztályt és 1 kis létszámú osztályt jelentett, idén 18 osztály és 1 kis létszámú osztály fog indulni, vagyis a több gyerek két osztállyal kevesebbe iratkozott be. Az osztálylétszámok Kispesten 24-25 fő között mozognak. Ez optimálisnak tekinthető mind szervezés tekintetében, mind az osztályközösséget tekintve. A legnagyobb túljelentkezés idén a Kós Károly Általános Iskolában fordult elő, ott a 2 osztályra 68 gyerek iratkozott be. A remények szerint szeptemberre megoldódik ez a probléma, hiszen a 34 tanuló osztályszinten nagyon sok.

 

Kispesten szerencsére nem csökken a gyereklétszám, ez az óvodai beiratkozásokból is látszik, 593 gyereket írattak be idén a saját fenntartású óvodákba.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.