2020. július 05., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Védekezzünk a kullancsok ellen!

Főoldal>Közérdekű>Védekezzünk a kullancsok ellen!
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. április 23. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Itt van a jó idő, és egyre több időt töltünk a természetben. Kirándulásaink során azonban kellemetlen útitársaink is akadhatnak: a kullancsok.

A jó idő beköszönte a szabadidős programok, a természetjárás időszaka, a kullancsok miatt azonban jobb elővigyázatosnak lenni. A kullancsok nagy többsége emberi kórokozókat nem hordoz, azonban ritka esetekben súlyos következményekkel járó fertőzéseket is terjesztenek emberre. Leggyakrabban kétféle betegséget lehet az ő számlájukra írni: a Lyme-kórt, valamint a vírusos agyvelő vagy agyhártyagyulladást (kullancsencephalitist). A kullancsencephalitis ellen lehet védőoltást beadatni magunknak – mondta lapunknak a Kispesti Egészségügyi Intézet munkatársa. A szakemberek elsősorban azoknak ajánlják ezt, akik olyan foglalkozást űznek, vagy olyan hobbijuk van, amivel sok időt töltenek a természetben, de azoknak sem árt, akik rendszeresen a szabadban sportolnak. A Lyme-kór ellen viszont nincs oltás.

 

A védekezésnek az a legjobb módja, hogy háromóránként átnézzük egymást, szereztünk-e kullancsot. Ha kullancsot találunk, nyomban vegyük ki. Az eltávolítás módja pedig az, hogy az óramutató járásával ellentétes irányban kihúzzuk. A legfontosabb, hogy a potrohát ne nyomjuk meg, hiszen szegény kullancs akkor belénk ereszti azt, ami benne van. A patikákban számtalan kullancskiszedő csipeszt, kanalat lehet erre a célra kapni. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.