2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Végre mi is beléphetünk a Mátrixba!

Főoldal>Közélet>Végre mi is beléphetünk a Mátrixba!
 
Írta: Szerk.
2017. november 23. 12:28
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megnyitotta kapuit a Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont Wekerlén! A ”hányatott” sorsú egykori Ady mozi helyén megnyílt intézményben már meg is kezdődhetett az oktatás, és a helyiek legnagyobb örömére várhatóan közösségi célokra is használhatják majd az épület nagytermét.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, még januárban írták alá az Ady mozi eladásáról szóló adásvételi szerződést. Az ingatlan Havas Henrik cégének tulajdonában állt, de az újságíró már régóta szeretett volna megszabadulni az épülettől. A több százmilliós vételárat eddig senki nem akarta kifizetni.

 

Havas Henrik még a 2000-es évek elején jutott az 1985-ben bezárt mozihoz, és vállalta, hogy oktatási célokra felújítja a romos műemlék épületet. Információink szerint az akkori fideszes vezetésű önkormányzat olyan szerződést kötött Havassal, hogy ha nem valósul meg az oktatási központ meghatározott időn belül, akkor visszavásárlási jog illeti meg az önkormányzatot.

 

A 2002-ben hatalomra kerülő szocialista városvezetés – Steinerné dr. Török Katalin polgármesterrel és Gajda Péter akkori alpolgármesterrel az élén – nem élt az önkormányzat részére biztosított visszavásárlási joggal, amelyet később törölt a Földhivatal.

 

Havasék a munkálatokat el is kezdték, és nagyjából 200 millió forintos összegből 85 százalékosan rendbe tették az épületet, amelyet eladásra hirdettek meg. Közben a civilek részéről is felmerült az igény, hogy az épületet vásárolja vissza az önkormányzat, és hozzanak létre közösségi teret az épületben, ám Gajda Péter (MSZP) polgármester hallani sem akart a mozi épületének visszavásárlásáról. Havas Henrik vételi ajánlatát sem tárgyalta meg a képviselő-

testülettel. Az épületet végül a felnőtt képzéssel foglalkozó Mátrix Oktatási Intézmény vásárolta meg. Józan Csaba, a központ ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy a wekerlei épület minden szempontból alkalmas az oktatási tevékenységre. Könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt, mégis csendes helyen található.

 

– Leginkább elméleti oktatásokat tartunk itt, közel 50 féle képzésnek ad otthont az épület – árulta el Józan Csaba, aki hozzátette: nemcsak nemcsak oktatással foglalkoznak, hanem jóval komplettebb a tevékenységük. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta: még tavasszal egyeztetett a Mátrix Oktatási Intézmény új tulajdonosaival arról, hogy a fenti nagy termet alkalmanként közösségi célokra bérbe adnák-e. Mint mondta, a tulajdonosok nem zárkóztak el attól, hogy a kispesti civil szervezetek az épületet alkalmanként közösségi célokra bérbe vegyék.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.