2018. január 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
2016. április 22. 23:31
Töhötöm Komolyan ettől a ferdítéstől készen vagyok.... A fenyegetés úgy hangzott hogy Portugáliától , Mo. ig nincs senki biztonságban. Egy ...
Kérdezzen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőtől!
2016. április 10. 00:28
Töhötöm Van egy rendszer. Ha a pályáztatás a módja a felújításnak akkor attól eltérni nem lehetséges. Volt hogy valaki ettől eltért. Pl. tudok ...
Kritikus állapotban van a rendelő lépcsője
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

WEKI, ahol jó együtt dolgozni

Főoldal>Közülünk>WEKI, ahol jó együtt dolgozni
 
Írta: Szerk.
2017. december 18. 17:51
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Létezik Kispesten, Wekerlén egy olyan hely, amely Budapest belvárosában már sok helyen megtalálható. A Wekerlei Közösségi Iroda, azaz a WEKI a CoWorking Irodák "kistestvére”, amely a környéken élő, otthonról dolgozó vállalkozó vagy épp gyesen lévő kerületieknek ad teret.

Aki már járt náluk, csak annyit mond: családias, nyugalmas, jó, hogy van. A WEKI megálmodója, Debreceni Zsuzsa a honlapjukon és blogjában is örömmel mesél arról, hogy régóta dolgozott már az ott lakókban, hogy jó lenne egy tér, ahol azok az emberek, akik otthon(ról) dolgoznak, egymásra találhassanak, nyugodt, inspiráló környezetben dolgozzanak együtt,  vagy épp kis csoportos képzéseket tartsanak, ami erősíti a helyi közösség fejlődését.

Így jött létre 2017. szeptember 23-án a WEKI. Egy közösségi iroda egy wekerlei kertes ház egyik lakásában, kertje pedig telis-tele van lehetőségekkel. Egy 47 nm-es „Nagyház” és egy 16 nm-es „Kisház” alkotja. A WEKI sokaknak nyújt segítséget, hiszen valljuk be, aki kezdő vállalkozó, nem biztos, hogy anyagilag megengedheti magának, hogy saját irodát béreljen. Itt ráadásul új kapcsolatokra is szert tehet, a szociális kapcsolatrendszere is bővülhet. Így akár a későbbiekben is gyümölcsöző munkakapcsolatok alakulhatnak ki.

A WWKI kétféle típusú workshopnak ad otthont: az úgynevezett DIY, azaz Csináld magad és az üzleti vonal. Most például összefogást terveznek a helyi kisvállalkozókkal, őket segítenék, ez a jövőbeni tervük. Olyan csapatot, klubot létrehozni, amellyel információs központtá válhatnának.

Ők maguk is folyamatosan fejlődnek, alakulnak. Részt vettek a közelmúltban egy szövegíró tréningen, hogy minél jobban tudjanak kommunikálni, kapcsolatokat ápolni.

Az irodák adta lehetőségek tárháza végeláthatatlan. Sok a jelentkező. Legutóbb egy cég bérelt irodát mintegy 2-3 hétre, de lehetőség van akár 1-1 hónapra is. Vagy csak egy project erejéig vagy akár egy költözés áthidalása végett.

A WEKI indult az Erste Higgy magadban pályázatán is, amely még jelenleg is tart. IDE kattintva szavazhatunk rá.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.