2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

100 éves az Ady Endre Általános Iskola

Főoldal>Közélet>100 éves az Ady Endre Általános Iskola
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. október 13. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Ady Endre Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 100. évét, ez alkalomból színes programsorozattal készül az intézmény az idei tanévre.

Az idén 100. tanévét megkezdő iskola sokakban ébreszt nosztalgikus érzéseket, falai között több nemzedék ismerkedett meg a betűvetéssel, számolással, megannyi tanulmányi sikernek és cinkos diákcsínynek adott teret az öreg intézmény. A jubileum alkalmából a nevelőtestület úgy döntött, az idei tanévet különösen emlékezetessé, a tekintélyes évfordulóhoz méltóvá teszi.

Az ünnepi eseménysorozatot – amelyet Török Ilona pedagógus, az iskola korábbi igazgatója, a múlt, jelen és jövő kapcsolatának jegyében tervezett meg – a Mihály napi vásáron indították el. A Templom téren éppen százan táncoltak, az Ady Iskola pedagógusai, egykori és mostani diákjai közösen. A produkciót – amelynek koreográfiáját összeállította és a táncot betanította Neuwirth Annamária – a nézelődők lelkes tapssal fogadták. Ezután többek táskájából fekete-fehér osztályképek kerültek elő, a téren egykori adysok keresték az ismerős arcokat a régi fotókon. Erre októbertől bőven lesz alkalmuk, harmadikától ugyanis ideiglenes kiállítás nyílik az iskolában, ahol régi könyveket és fotókat tekinthetnek meg a nosztalgiázók vagy a helytörténet iránt érdeklődők.

Október 7-én, 16 órakor egy másik kiállítást is megnyitottak a KMO-ban. Itt olyan művészek munkáit mutatják be a látogatóknak, akik egykor, kisgyermekként az Ady iskola padjait koptatták.

A tanév folyamán lesz 100 körös váltófutás az iskola körül; vetélkedő a gyerekeknek az iskoláról, Ady Endréről és a 140 éves Kispestről; rendhagyó irodalomóra a nagyobbaknak a Kávészünet együttessel; koszorút helyeznek el az iskola első igazgatójának, Gyulai Istvánnak a nyughelyénél; tartanak megemlékezést a Kerepesi temetőben, Ady sírjánál; november 22-én, 16 órakor pedig az 50 éve itt végzett diákok találkoznak ismét egymással. Ezt követően, 17 órától, a régebben itt tanító és a jelenlegi pedagógusok találkozójára kerül sor.

A KMO-ban megrendezésre kerülő gálaest és az Ady-bál után a tanév végén a jubiláló iskola még egy időkapszulát is elhelyez, amelyben – többek között – egy fényképet is elrejtenek, amelyen a 100. tanévnyitó résztvevői integetnek a jövő generációknak.

Az iskola nem titkolt célja, hogy a programsorozattal felhívják a figyelmet az intézmény patinás múltjára, értékeire, ezzel pedig megőrizzék és a jövőben is elnyerjék a szülők bizalmát. Azt is remélik, hogy a jubileumi évforduló lehetőséget teremt arra, hogy elmélyüljön, megerősödjön az egykori és mostani diákok, a szülők és a tantestület, valamint az iskola és környezetének kapcsolata.

 

A cikket és a fényképet dr. Molnárné Ruszinkó Máriának, az Ady Endre Általános Iskola igazgatójának köszönjük. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.