2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A magyar családok jelentik Magyarország jövőjét

Főoldal>Közérdekű>A magyar családok jelentik Magyarország jövőjét
 
Írta: Szerk.
2018. december 10. 15:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Új családtámogatási intézkedésekről, azok fokozott védelméről is kikéri a kormány a magyar emberek véleményét az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, családok védelméről szóló nemzeti konzultációban. Dr. György István szerint a magyar családok ügye felette áll a pártpolitikai vitáknak, hiszen a kérdés valójában Magyarország jövőjéről szól.

Nagy a részvételi hajlandóság a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, hiszen már közel 800 ezren töltötték ki a kérdőívet papíron, vagy online, a http://nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon. Ebből is látszik, hogy a magyar emberek számára is fontosak a kormány családokért tett intézkedései.

 

– Minél erősebbek a magyar családok, annál erősebb lehet a magyar nemzet is, ebből az alapállásból indul ki a polgári kormány, amely 2010 óta számos területen igyekezett segíteni, javítani a családok helyzetén – mondta lapunknak dr. György István Kispest és Kőbánya választókerületi elnöke. – Ezek közé tartozik a baloldali kormány által korábban eltörölt családi adókedvezmény újbóli bevezetése, amely egyébként éppen január 1-től bővül, de ilyen a közelmúltban szintén kibővített családi otthonteremtési kedvezmény is, vagy a hároméves gyes visszaállítása – sorolta az eddigi eredményeket.

 

A kormány további családtámogatási és -védelmi intézkedéseket tervez bevezetni – amelyre a konzultáció bizonyos kérdései is utalnak –, ezért is kéri ki a magyar emberek véleményét.

 

– Nem ez az első eset, hogy a kormány kikéri a lakosság véleményét a magyarságot érintő sorskérdésekben. Elmondható, hogy a konzultáció, mint intézmény egyre népszerűbb, amelyet jól mutat az egyre növekvő részvétel: a mostani konzultáción is csaknem 800 ezer honfitársunk vett már részt – hangsúlyozta dr. György István. – A családok védelme és támogatása olyan téma, amely felette áll a pártpolitikának, egyszerűen arról van szó, hogy Magyarország akkor maradhat magyar ország, ha megszületnek a magyar gyermekek. Ezért is gondolja úgy a kormány, hogy kétharmados törvényi védelemmel óvná a már megtett és a bevezetni tervezett családvédelmi és -támogatási intézkedéseket – tette hozzá. – Kibővítenétné például a főállású anyaság intézményét, és a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagokat is fokozottan támogatná – mondta a választókerületi elnök.

 

A magyar családpolitika azért is szimbolikus jelentőségű, mert ez képezi az egyik lehetséges jövőképet akár európai viszonylatban is, hiszen a népességfogyás a kontinens több országában is komoly problémát jelent, amit a nyugati liberális erők a bevándorlással akarnak megoldani.

 

– A magyar kormány viszont a magyar családok, valamint a családalapító fiatalok támogatásával akarja megoldani a népesedési problémát, ezért keres a további intézkedésekhez egyetértési pontokat. Arra buzdítok mindenkit, hogy mondják el véleményüket és december 21-ig vegyenek részt a nemzeti konzultációban – hangsúlyozta dr. György István.

 

Főkép: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.