2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Családias hangulatú bolt

Főoldal>Közülünk>Családias hangulatú bolt
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. május 15. 12:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Három évvel ezelőtt csupán mintegy 60 darabos választékkal nyílt meg a Wekerlei Bortár, ma már azonban 3-400 fajta palack közül válogathatnak a betérők. A Szondi téri kis üzlet igazi családi vállalkozás, Willmann Fábián borokat, Bernadett felesége virágokat árul.

A kis borszaküzlet ma már nemcsak a kerületben ismert és kedvelt, hanem a hozzáértők igazi kis borlelőhelyként tartják számon a városban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ott jártunkkor is éppen a főváros másik feléről, a XII. kerületből, Budáról érkezett vevő, aki csak azért jött ide, mert hallotta, hogy itt egy bizonyos bor, bizonyos évjárata fellelhető. Nem volt oka csalódni, azzal a palackkal távozott, amiért jött. Azt mondta nekünk, most járt itt először, hallotta, hogy ez egy jó bolt. Hát ettől is más ez a kis üzlet, mit a többi. No meg attól is, hogy a tulajdonosnak, Willmann Fábiánnak nem nagyon lehet olyan általuk kínált bort mondani, amiről ne tudna percekig beszélni. Kemény házi zsűrizésen mennek át a nedűk, nincs olyan árult bor, amit ne kóstolnának meg. De nemcsak a terméket, hanem a készítőjét is a legtöbb esetben ismeri a kispesti borász. Járja az országot, felkeresi a borvidékek termelőit, és sok olyan információt tud így meg, amit szívesen megoszt a vevőkkel is. Itt nem a borcímkére kell csupán hagyatkozni. Őt meg a borászok keresik – elmondta – több olyan bort is árulnak, amiből csak néhány száz palack készült. Nem volt ez így mindig, mesélte Fábián, eleinte csupán mintegy 60 fajtát kínáltak. A vevőkör is igen gyér volt még 2008-ban, az első hónapokban a napi egy vevőért imádkoztak. Aztán hónapról hónapra bővült a választék, évről évre növekedett az ügyfélkör. A kis borbolt egyre ismertebb lett a kerületben és Dél-Pesten is.

 

Napjainkban egyre többen fogyasztanak minőségi borokat, és kialakult egy olyan réteg is, akik keresik az újabb és újabb fajtákat is. A legújabb borkedvelők leginkább azt szeretik, ha teljesen új és mások számára is ismeretlen bort tudnak mutatni. Erre itt bizony van lehetőség. Ne ijedjünk meg, még az áraik is a földön járnak – látható, hogy nem a gyors meggazdagodásra törekednek –, mindenki találhat a pénztárcájának is megfelelő bort. A legtöbb palack 1-2 ezer forint környékén mozog.

 

Kedves, információgazdag és a legtöbbször személyre szabott kiszolgálás, egész napos nyitva tartás, normális árak, valamint a környéken ingyenes házhozszállítás mind-mind amellett szólnak, hogy érdemes ebből a bortárból válogatnunk.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.