2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Édes élmények

Főoldal>Közülünk>Édes élmények
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. augusztus 06. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lehet, hogy nem mindenki ismeri Wekerlén Sztojkov Andor nevét. De ha azt mondom, hogy Koller bácsi cukrászdája, a többség bizonyára felkapja a fejét. A csupa finomságot áruló cukrászda tulajdonosa méltán népszerű üzletéről mesélt nekünk.

Nagyszüleim szomszédja volt a névadó Koller bácsi. Elég morózus vénember volt, aki a görbe botjával többször elkergetett minket a barátommal, amikor a hozzánk átnyúló fájának ágáról szedtük a cseresznyét. – mesélt nekünk az érdekes névválasztásról a zentai születésű Sztojkov Andor. Koller bácsi lénye gyerekként mély nyomot hagyott a tulajdonosban, így történt, hogy cukrászdáját róla nevezte el.

 

2002 nyarán nyílt meg Wekerlén a Kós Károly téren Koller bácsi cukrászdája. Régi álom vált ezzel valóra, hiszen a tulajdonost már korábban is foglalkoztatta egy cukrászda nyitása. Szakácsként, majd a Vendéglátóipari Főiskola idegenforgalmi szakát elvégezve a sütni szerető fiatalember jó pár évig dédelgette magában álmát, míg végre hozzálátott megvalósításához. Wekerle adott volt, hiszen ekkorra párjával már néhány éve itt éltek. Az üzlethelyiséget egy szerencsés véletlen folytán tudták megszerezni, mikor kiderült, az addig ott működő hentesüzlet eladóvá vált.

Az üzletben nem dolgoznak sokan, néhány cukrász, két eladó, de Sztojkov Andor maga is beáll a pult mögé, ha a szükség éppen úgy hozza. Az elsősorban wekerleiek által látogatott cukrászda legnépszerűbb termékei közé tartozik többek között a körte- és svájci torta, az utóbbi időben pedig a fahéjas almatorta vált nagyon közkedveltté. Emellett természetesen megtalálhatóak a cukrászda pultjában a nagy klasszikusok is, a rigójancsit, a Dobos tortát vagy éppen a minyont is érdemes kipróbálni. A helyben készített sütemények mellett a szintén saját készítésű fagylalt is nagyon népszerű, ráadásul a nyár folyamán minden 5. gombócra a ház vendégei vagyunk!

Mivel Sztojkov Andorék szeretnek Wekerlén élni, szívesen kapcsolódnak be aktívan a közösségi életbe is. Részt vesznek minden évben a Wekerlei Napokon, ahol lángossal és kézbe fogható süteménnyel várják a látogatókat, a Sodrófa sütisütő versenyben pedig zsűriként vannak jelen.

A wekerleiek mellett Kispest más területeiről, a Kós Károly tér felújítás óta pedig a környező kerületekből is érkeznek vendégek a cukrászdába. A legtöbb betérőt már arcról ismerik, és akadnak olyanok is, akikkel az évek alatt baráti kapcsolat alakult ki. Koller bácsi cukrászdájába a sok visszatérő vendég barátságos hangulatot varázsol. A tulajdonos számára külön öröm, hogy három generáció is szívesen látogatja üzletüket, hiszen a gyerekek szüleik mellett gyakran nagyszüleikkel érkeznek hozzájuk. Nekik van igazuk, érdemes betérni ide egy fagyira vagy egy sütire. Aki ezt megteszi, egész biztosan nem fog csalódni!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.