2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.0393e7d1cbe6.jpg]

Fehér poros orrú: „Ezt üzletként kellett volna kezelni”

Főoldal>Közélet>Fehér poros orrú: „Ezt üzletként kellett volna kezelni”
 
Írta: Szerk.
2022. március 28. 10:21
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az önkormányzat eladja a telket, azon társasház épül, amelyben aztán lakásokat csípnek le maguknak az ezt intézők és a polgármester – erről beszél Anonymous legújabb hangfelvételén Patek Gábor, a kispesti önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának korábbi vezetője, a polgármester korábbi kabinetfőnöke, a kispesti baloldal örökös kampányfőnöke. Nem készpénzt, hanem lakásokat kapnak „jutalékként” a felvétel szerint; a 86 lakásosból négyet. Az eset a szomszédos XVIII. kerületben történik, ahol a DK-s Szaniszló Sándor a polgármester. Dódity Gabriella frakcióvezető írása.

Patek Gábort - Mr. Negyven Százalék Krinyó ex-vagyonkezelő igazgatóhoz hasonlóan - Burány Sándor hozta be a kispesti közéletbe. A Lackner-féle hangfelvételes botrányt követően elhagyta kerületünket, Óbudára ment, és ezek szerint a szomszédos Pestszentlőrincen is megvetette a lábát. A hangfelvételen többek között egy Üllői úti telekről is mesélt, amelyet idén januárban adott el a XVIII. kerületi önkormányzat, és amelyen egy 86 lakásos társasház épül. És amelynek tulajdonosával megkötötték a megállapodást: 4 lakás jut nekik, köztük a DK-s polgármesternek is.

 

Az ügy amúgy azért is aggasztó, mert a szóban forgó Üllői úti telket tulajdonló cég azé a két személyé, akik még 2019-ben magánszemélyként megvásárolták Kispest Önkormányzatától azt a lepusztult állapotban lévő Kossuth téri társasházat, amelyet jelenleg épp gyönyörűen felújítanak.

 

Természetesen tényleg lehet a véletlen műve, hogy ugyanaz a tulajdonosi kör vásárolt ingatlant az önkormányzattól mindkét kerületben, és mindkét ügyet Patek Gábor intézte. De mivel Kispesten is sok társasház épült korábbi önkormányzati telken, csak bízni tudok benne, a Patek-féle hangfelvételen hallható modellt nem Kispestről telepítették át a XVIII. kerületbe…

 

A Lackner-féle hangfelvételek óta tudjuk, a baloldal üzletként tekint Kispestre. Hiszen maga Lackner is kiosztotta a hangfelvételen a barátját, mekkora „f@sz”, hogy nem vállalta el a kerületi Gyurcsány-párt vezetését, mert indoka szerint „Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogy ha miénk lenne a kerületi DK.” De a barátja úgy érvelt, nem akart már politizálni, „nem akarta a nénik (a választópolgárok) hülyeségeit hallgatni. Lacknernek erre is volt válasza: „ezt üzletként kellett volna kezelni”, „pénzt kellett volna keresni”.

 

Azt is hallhattuk a 2019 őszén kiszivárgott hangfelvételen, Lackner Csaba nem akart alpolgármester lenni. Mint mondta: „Én, amit csinálok a bizottságomban, meg ahogy csinálom avval a három-négy emberrel, a Patekkal meg a Zsomborral, meg ugye a Kormival, meg a Somogyi Lacival, nekem az bőven elég.” Nem tudom, mire gondolt Lackner, mit csinál többek között Patekkal, ami neki elég. Remélem, nem a hangfelvételeken hallható mértékegységre, az évi százmillióra gondolt.

 

Azt is hallhattuk tőle ugyanis, hogy aki képviselőként nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye. És aki jól csinálja, az nem a büdzséből veszi el, hanem olyan szerződések, meg eladások vannak, hogy külső vállalkozóktól jön vissza. Nem valami ilyesmiről beszél Patek a legújabb hangfelvételen?

 

Egy biztos: a kispesti baloldalnak, köztük a minket képviselni akaró Hiller Istvánnak és Arató Gergelynek is kellene végre mondania valamit. Fehér poros orr jeligére pedig egy szolgálati közlemény: Lackner Csaba szerint a két évvel ezelőtti felvételek manipuláltak, és azokon nem ő szerepel. Szaniszló Sándor szerint pedig a most kirobbant ügy rágalom.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.