2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felújításokat terveznek a piacon

Főoldal>Közélet>Felújításokat terveznek a piacon
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. április 22. 08:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest Önkormányzatának képviselő-testülete április 21-én tartotta soros ülését a polgármesteri hivatal nagytermében. Az ülésen többek között a Kossuth téri piac és környezetének hosszú távú fejlesztéséről is szó esett.

Zárt ülést követően első napirendi pontként arról döntött a testület, hogy hirdetési keretszerződést köt a 19. kerületi Helyi Témát is kiadó Théma Lapkiadó Kft.-vel 2012. május 31-ig 39 alkalommal, fél oldalas megjelenést biztosít a cég az önkormányzatnak.

 

Döntött a testület arról is, hogy a jövőben az önkormányzat munkáját a környezetvédelmi bizottság mellett környezetvédelmi munkacsoport is segíti.

 

Megszavazták a képviselők az önkormányzat tavaly évi zárszámadásáról szóló rendeletét. Az anyagból kiderül, összességében a bevételek 83%-ban, míg a kiadások 79%-ban teljesültek a korábban tervezetthez képest. Az elmúlt év során sem működési, sem fejlesztési hiány nem keletkezett az önkormányzat gazdálkodásában.

 

Elfogadta a testület a kispesti rendőrkapitányság, a kerületi tűzőrség, valamint a kispesti polgárőr egyesület tavaly évi munkájáról szóló beszámolókat. Plánk Róbert rendőrkapitány az elmúlt évet értékelő tájékoztatójában elmondta, mintegy 9 százalékkal csökkent a kerületben a bűncselekmények száma. Kevesebb lopás, rablás és lakásbetörés történt 2010-ben Kispesten, mint a korábbi évben. A rendőrségi adatok szerint többek között csökkent a személygépkocsi-lopás, növekedett azonban a gépjármű-feltörések száma. A polgárőr egyesület beszámolójából kiderül, hogy együttműködve a rendőrséggel számos kispesti rendezvény helyszínének biztosítási feladataiban nyújtottak segítséget. Szeptemberben reggelente az iskolák előtt is teljesítettek szolgálatot, együttműködtek a kispesti Vöröskereszttel, a postával, valamint a Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal. Biztosítást láttak el mindenszentek és halottak napja környékén a temetőkben, és a húsvéti körmenetek idején a kispesti templomoknak is segítséget nyújtottak.

 

Az önkormányzat a kispesti rendőrkapitányság helyett a jövőben a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány részére biztosítja az Ady Endre út 57. I/1. és I/7. szám alatti ingatlanok használat. Így ezután az alapítvány fog segítséget nyújtani a kerületi kapitányságon szolgálók lakásproblémáiban.

 

Egy évre kedvezményes díjjal adja bérbe az önkormányzat az Eötvös utca 3–7. szám alatti 241 m²-es alapterületű helyiségét a Közös Esély Egyesület részére. A civil szervezet a helyiségben a Somnakuno Kher-Aranyház Roma-Magyar Kulturális Centrum kívánja létrehozni.

 

Elfogadták a képviselők a Kossuth téri piac felújításával kapcsolatos tájékoztatót. A hosszabb távú elképzelés szerint a terület zsúfoltságának megoldása érdekében parkolót építenének a Trefort iskola előtt. Felújítják a zöldséges pavilonsor alatti közműveket és a burkolatokat. A ciklus végére az önkormányzat szeretné, ha a már elkészült modern piac mellé fedett rész is épülne.

 

Újabb, 3 évre szóló megállapodást kötött az önkormányzat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 19. kerületi fiókjával. Az együttműködés értelmében a kerület évente 300 ezer forinttal támogatja a könyvtárat közművelődési programok lebonyolításában.

 

Pályázó hiányában eredménytelennek nyilvánította a testület a Bóbita Óvoda intézményvezetői álláshelyére kiírt pályázatot, így újra meghirdeti a kerület az óvodavezetői álláshelyet.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.