2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folytatódik a könyvklub az Ady Endre úton

Főoldal>Kultúra>Folytatódik a könyvklub az Ady Endre úton
 
Írta: Szerk.
2017. január 23. 13:51
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Immár egy éve működik a Kispesti Társaskör ingyenes könyvklubja kispesti lakosok számára. A könyvklub célja, hogy tagdíj nélkül bárki ingyenesen hazavihet vagy cserélhet könyvet. A könyvklub a téli szünet után újra kinyitotta kapuit az olvasók előtt.

Csatlakozzon Ön is a Kispesti Társaskör minden kispesti lakos számára ingyenes könyvklubjához, és legyen részese a kalandoknak – szól az egyesület felhívása.  A tagság teljesen díjtalan a kispesti lakosok számára.  Cserébe csupán annyit kérnek a klubba belépőktől, hogy ha vannak otthon elfekvőben lévő, netán feledésbe merült köteteik, osszák meg azokat Kispest olvasóközönségével. Havonta öt könyvet ingyenesen elvihet, de csere esetén nincs korlátozás.

 

Juhász Magda wekerlei meseíró a civil egyesület gyereknapi rendezvényén mesélt a gyerekeknek, aki azt vallja, hogy az olvasás fejleszti a fantáziát. A költőnő szeretettel ajánlja a Kispesti Társaskör könyvklubját minden kedves kispesti számára.

 

 

- Kezdetben a mesét, aztán a romantikát, majd a történelmi és kalandregényeket faltam. Az olvasás hasznosságát szinte felsorolni se lehet. Csak néhány a sok közül, fejleszti a memóriát és a fantáziát, anyanyelvet és magyarságot tanít, eligazít az élet dolgaiban. Mindez igaz, de azt is mondják, hogy a könyv szórakoztatva tanít, vagy tanítva szórakoztat. Azt gondolom, hogy én éppen a szórakozást találtam meg az olvasásban, miközben észre se vettem, hogy tanít is. A tankönyvekről, ismeretterjesztő könyvekről ez köztudott, de kevésbé hisszük ezt a mesékről és a kalandregényekről. Mikor elkezdünk egy mesét vagy kalandregényt olvasni, együtt élünk a történet szereplőivel. Várjuk, hogy a rossz elnyerje méltó büntetését, a jó pedig a megérdemelt jutalmat. Egyszerűen kilépünk a való életből egy varázslatos világba, gyönyörű érzelmekkel találkozunk, hatnak ránk, együtt sírunk vagy éppen nevetünk a szereplőkkel. Velem is ez történt, aztán, ahogy egyre jobban megszerettem az olvasást, már azt is megbocsájtottam a történetnek, ha a főhős elbukott – sorolta az olvasás szépségéről alkotott véleményét a wekerlei meseíró, aki megtanulta belőle, hogy nem minden fehér és fekete, segített eligazodni a körülötte lévő világban, hogy elkerülje azokat a buktatókat, amelyek miatt egy-egy főhős szerencsétlen lett.

 

Cím: XIX. Ady Endre út 91.

Nyitvatartás: minden hétköznap 10-16:00 között 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.