2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is 200 gyermeket támogatnak

Főoldal>Kölyök>Idén is 200 gyermeket támogatnak
 
Írta: Szerk.
2017. március 13. 16:17
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén is a kispesti és kőbányai gyermekeknek szerez örömet dr. György István kormánymegbízott, hiszen a decemberi jótékonysági koncertjén összegyűlt hárommillió forintból 100 kispesti és 100 kőbányai gyermek nyaralását segíti. A gyermekenként 15.000 forintos támogatásra Kispesten idén is a Kispesti Társaskör ír ki pályázatot.

Újra a kispesti és kőbányai gyerekek táborozásának támogatására ajánlotta fel a decemberi jótékonysági koncertjének bevételét dr. György István kormánymegbízott. A kispesti családok összesen másfél millióra pályázhatnak majd a Kispesti Társaskör pályázatán. A felajánlásnak köszönhetően Kispesten és Kőbányán 100-100 gyereket fejenként 15.000 forinttal tudnak támogatni. Tavaly mintegy 160 gyerek nyaralásához járult a Kormánymegbízott 10-10 ezer forinttal, ebből közel 100 volt kispesti.

– Tudjuk, hogy több családnak nehézséget okoz a táborozás költségeinek előteremtése, elsősorban nekik szerettünk volna segíteni. A táborozó gyerekek örömét látva úgy döntöttünk, hogy idén is a gyerekek nyaralását támogatjuk – mondta lapunknak dr. György István.

 

A 2015-ös támogatások átadásán

 

Dr. György István már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal basszusgitárossal, akivel korábban is többször zenéltek együtt. Később, amikor munkatársainak mesélt erről, akkori kollégája, Dódity Gabriella – a Kispesti Társaskör elnöke – felvetette, hogy elevenítsék fel ezt a hagyományt, és kössék össze a jótékonysággal. 2011 óta telt házzal rendezik meg a mindig jó hangulatú koncertet. Hat év alatt összesen 15 millió forint gyűlt össze a koncerteken. A felajánlásokból volt, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak, de az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket.

 

A pályázati felhívás innen tölthető le, illetve a kispestitarsaskor@gmail.com címen és a 06-20-232-4303 telefonszámon kérhető el.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.