2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így kerülheti el, hogy nyaraláskor tolvajok, betörők célpontjává váljon

Főoldal>Közérdekű>Így kerülheti el, hogy nyaraláskor tolvajok, betörők célpontjává váljon
 
Írta: Szerk.
2022. július 25. 13:29
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Amikor a nyári szabadidőnket töltjük – legyen szó egy hosszabb nyaralásról vagy egy néhány órás strandolásról, kirándulásról –, kikapcsolódni, feltöltődni szeretnénk. A pihenés közepette sem szabad azonban könnyelművé válnunk, ellenkező esetben könnyen lopás, ne adj’ Isten betörés áldozatává válhatunk. Ezt elkerülendő, következzék egy nagy adag jótanács.

„A tapasztalatok szerint, amikor a szabadságunkat töltjük, könnyelműbbé válunk, kevésbé figyelünk testi épségünk megőrzésére, értékeink, személyes tárgyaink biztonságára. Figyelmetlenség miatt a nyár folyamán sok esetben eshetünk olyan bűncselekmények áldozatává, amelyeket azonban kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetünk” – hangsúlyozta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.  Annak érdekében, hogy a nyaralás jó élmény és ne rémálom legyen, a kapitányság számos jótanácsot gyűjtött csokorba.

 

Nyaralás előtt

 

Győződjenek meg arról, hogy minden biztonsági rendszabálynak eleget tettek-e (ablakok, ajtók bezárása, áramtalanítás, gáz, víz elzárása)

Az elutazást ne tegyék közhírré!

Kérjék meg barátaikat, szomszédaikat, hogy bizonyos időközönként ellenőrizzék a lakást és ürítsék ki a postaládát!

Az utazásra készpénz helyett inkább bankkártyát vigyenek magukkal, ami sokkal biztonságosabb.

 

Mit tehetnek, hogy ne váljanak betörés áldozatává?

 

A bejárati ajtó legyen több ponton záródó, korszerű zárral felszerelt. Az ajtó anyaga legyen masszív, fém vagy tömör fa.

Lehetőleg az ablakokat is lássák el többféle biztonsági eszközzel.

Lehetőleg ne tároljanak otthon a szükségesnél nagyobb értékeket, készpénzt.

Anyagi lehetőségeikhez és értékeikhez mérten alkalmazzanak elektronikai védelmi rendszert.

Kérjük, fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, szomszédaikra!  Amennyiben gyanús személyek, gépkocsik mozgását észlelik, ezt nyomban jelezzék a rendőrség felé!

 

További hasznos tanácsok 

 

Ha minden elővigyázatosság ellenére mégis betörnek otthonukba, azonnal értesítsék a rendőrséget! Ne változtassák meg a helyszínt, mert ez megnehezíti a nyomok rögzítését és az elkövetők felkutatását!

Betörés esetén a nyomozást jelentős mértékben segítheti, ha nagyobb értékű ingóságaikról fényképpel és részletes leírással rendelkeznek. Műszaki cikkeik (televíziókészülék, telefon stb.) gyári számát jegyezzék fel, hiszen ezek az egyértelmű azonosítást teszik lehetővé, s ezzel a rendőrség számára az eredményes nyomozást szolgálják.

Amennyiben más sérelmére elkövetett betörést észlelnek, adják meg az elvárható segítséget, és azonnal értesítsék a rendőrséget!

 

A gépkocsi-feltörések megelőzhetőek

 

Ne hagyjanak értéket (mobiltelefon, GPS-készülék stb.) a gépkocsiban!

Üres táskát sem szabad a kocsiban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése a bosszúságon túl jelentős anyagi kárt is jelent.

Személyes irataikat és a jármű okmányait soha ne tartsák a személygépkocsiban!

Ha a vásárlást követően az árucikkeket az autóban csak látható helyre tudták bepakolni, ne hagyják a járművet őrizetlenül!

Mindig zárják be a gépkocsi ajtóit, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.