2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét emelkedtek a nyugdíjak

Főoldal>Közérdekű>Ismét emelkedtek a nyugdíjak
 
Írta: Szerk.
2019. január 08. 11:56
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2010-hez képest már 33 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak az idén januárban bevezetett 2,7 százalékos nyugdíjemeléssel. A kormány megbecsüli az időseket, hiszen megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően az utóbbi két évben nyugdíjprémiumot is fizet, valamint Erzsébet utalvánnyal és egyéb programokkal támogatja a nyugdíjasokat.

A nyugdíjak is emelkedtek január 1-jétől: a 2,7 százalékos növekedés átlagosan havi plusz 3500, éves szinten 42 ezer forintot jelent 2,5 millió nyugdíjas számára.

 

A nyugdíjak ezzel a 2010-es állapothoz képest 33 százalékkal magasabbak, vásárlóértékük pedig - az infláció mértékét levonva - tíz százalékkal növekedett.

 

A kormány 2010-ben azt az ígéretet tette, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ami komoly vállalás volt akkor, hiszen az előző balliberális kormány nem sokkal azelőtt vett el egyhavi nyugdíjat, a nyugdíjkasszában pedig több száz milliárd forintos hiány volt - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Hozzátette: sikerült betartatni az ígéretet, de még többet is, hiszen a kormány célja, hogy a nyugdíjasok ne járhassanak rosszul.

 

Ezt nem csak a nyugdíjemelésekkel szolgálja a kormány, hanem például 2017-ben 24 milliárd forint, 2018-ban pedig 41,3 milliárd forintot fizettek ki nyugdíjprémiumként. 2016 óta összesen 81 milliárd forint értékben kaptak az idősek Erzsébet utalványt, bevezették a Nők30 programot, amelyben már 240 ezer nő mehetett 40 év munkaviszony után nyugállományba.

 

De az öregségi nyugdíj mellett munkát vállalók helyzetét is előmozdították a folyamatos adócsökkentő politikával: sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást nem kell fizetniük január 1-től azoknak a cégeknek, amelyek nyugdíjas munkavállalót alkalmaznak, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell leróniuk.

 

Forrás: Magyar Idők, MTI

Főkép: Alon.hu/PestiSrácok.hu

 

Mit hozott 2019?

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.