2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispest üzemeltetésének kihívásai

Főoldal>Közülünk>Kispest üzemeltetésének kihívásai
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 21. 08:30
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Melyek a Városüzemeltetési Iroda legfontosabb feladatai Kispesten? Erre a kérdésre válaszolt lapunknak Elekesné Ihász Ibolya irodavezető.

A Városüzemeltetési és Közbiztonsági Iroda jelenlegi szervezeti egysége 2008. január 1-jétől alakult át. Az addigi Városgazdálkodási Iroda neve átváltozott, s az új megnevezés utal arra, hogy hatáskörünk a közbiztonság témakörével bővült.

Irodánk olyan szolgáltatási feladatokat lát el, melyek közcélúak és közérdekűek, s melyben a „fogyasztók” a kispesti állampolgárok. Mindenkori célunk, hogy számukra minél magasabb színvonalon, minél hatékonyabban és eredményesebben, és megelégedésükre végezzük el a munkát. Ennek megfelelően feladataink szerteágazóak. Megtalálhatóak benne a fejlesztési-felújítási, karbantartási, közlekedési-forgalomtechnikai és közbiztonsági feladatok, valamint hozzánk érkeznek be a lakossági bejelentések és kérelmek is, melyeket kezelnünk kell. A munkatársaink száma kilenc fő.

A 2008-ban újonnan hozzánk került a közbiztonsági feladatok ellátása, mely nem kötelező feladat az önkormányzat számára, de a városvezetés várospolitikai céljai között kiemelt jelentőségű. Munkánk ezen belül elsősorban a térfelügyeleti rendszer működtetése. A tavalyi év végéig a kamerarendszert az önkormányzat bérelte, melyeket tavaly ősszel vásárolt meg. Évente öt-hat kamerával bővítjük a rendszert, elsősorban lakossági bejelentések és a rendőrség szakvéleménye alapján. A rendőrséggel az önkormányzat megállapodást kötött ez ügyben, ők figyelik a kamerákat. Naponta háromszor kapunk értesítést tőlük a kamerák állapotával kapcsolatban, így bízunk benne, hogy indokolatlanul nem marad működésképtelen egyik sem, s összességében a lakosság közbiztonságát és megelégedését szolgálja.

 Kispest a korábbi csendes városrészből az évtizedek folyamán dinamikusan fejlődő kerület lett, s emiatt különösen fontos a parkolási problémák megoldása. Lépnünk kell a parkolás szabályozásában, s parkolóhelyek kiépítésében. Az építkezéseket ütemezve először a közintézmények körül kell kezdeni, hogy a kulturált és szabályos parkolás megoldott legyen. A járdák és utak karbantartására is oda kell figyelnünk, s bár forrásaink szűkösek, a lakossági bejelentések alapján igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten minden felmerülő problémára megoldást találni.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.